Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

El PSC instal·larà una pantalla gegant a Barcelona per seguir la final de l’Eurocopa

El PSC continua promovent el suport a la selecció espanyola mentre el govern espanyol rebutja frontalment reconèixer la catalana

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Barcelona, liderat pel PSC, instal·larà una pantalla gegant a la ciutat per tal de seguir en directe la final de l’Eurocopa, la qual disputa la selecció espanyola gràcies, en part, als jugadors del FC Barcelona que han estat convocats pels seleccionadors espanyols. Una vegada més, però, el consistori de la capital catalana es posa de costat de l’espanyolisme, mentre el govern espanyol continua negant sistemàticament el reconeixement de la selecció catalana.

Publicitat

El punt on s’instal·larà la pantalla encara està per concretar, però se sabrà en els pròxims dies, ja que el partit tindrà lloc aquest diumenge. L’Ajuntament, per la seva banda, presumeix de continuar convertint Barcelona en un parc temàtic pels turistes: després d’acollir la Copa Amèrica, la desfilada de Louis Vuitton al Park Güell o l’exhibició de cotxes de F1, diu ara que aquest esdeveniment és un exemple més de la seva estratègia “per fer de Barcelona una ciutat referent en l’esport a escala internacional”.

En aquest sentit, l’alcalde Jaume Collboni ha afirmat que amb aquesta iniciativa la capital catalana reforça la seva aposta per fer dels esdeveniments esportius “una festa oberta a tota la ciutadania”. Collboni ha desitjat una victòria de la selecció espanyola, que s’enfrontarà al guanyador del partit que aquest dimecres disputaran les seleccions dels Països Baixos i Anglaterra.

Aldarulls a Castelldefels arran de la victòria d’Espanya

Els partits de futbol d’aquesta mena, contrari al que defensa l’alcalde, promouen una sèrie d’actes vandàlics i d’aldarulls independentment del resultat del partit. De fet, després que la selecció espanyola s’imposés a la francesa en el partit del passat dimarts, a Castelldefels un centenar de joves que celebraven la victòria d’Espanya van provocar diversos aldarulls al centre de la ciutat. 

Et pot interessar  Junts reclama la compareixença d'Illa per a "retre comptes" sobre la composició del nou Govern

Segons fonts policials, un cop finalitzat el partit, que es va poder seguir en directe a la plaça de l’Església en una pantalla gegant, els joves van colpejar diversos vehicles i establiments. Com es pot veure en vídeos penjats a les xarxes, també van aturar el trànsit al carrer Ramon Llull fent una barricada amb contenidors, obligant els conductors a girar cua amb seguidors a sobre dels seus vehicles.

L’arribada dels Mossos va dissoldre la concentració als volts de la una de la matinada sense que es produïssin detencions ni desperfectes importants al mobiliari urbà.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut