Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

El PSC es tapa els ulls i no veu els resultats andalusos com un “símptoma de canvi”

|

- Publicitat -

La victòria del Partit Popular a Andalusia amb Juanma Moreno al capdavant té una influència directa a la política espanyola. Així mateix, els populars han tret pit i han objectivament ja tracen la ruta d’Alberto Núñez Feijóo ca la Moncloa de cara al 2024.

Publicitat

Per contra, el PSC en fa una lectura ben diferent i sefons el seu parer, l’escrutini andalús no és “cap símptoma de canvi” pel què fa de cicle polític espanyol.

Així ho ha constat el representant socialista a Barelona qui ha assegurat que el Gobierno ha fet una “feina excel·lent” i ha valorat positivament el mercat de treball i el model productiu: “És el moment de demostrar convicció en el nostre projecte i restablir la confiança amb la majoria de ciutadans”, ha manifestat el protaveu socialista.

Per altra banda, també ha fet autocritica i ha lamentat que les esquerres no han sabut mobilitzar l’electorat.

El PSOE desvincula els resultats de les perspectives de Sánchez

Per la seva banda, el socialisme espanyol també es pronuncia. El portaveu del PSOE, Felipe Sicilia, ha atribuït aquest dilluns la derrota electoral a Andalusia –on els socialistes han tret els seus pitjors resultats en 37 anys- a la “desmobilització” de l’electorat socialista i a una “divisió de l’esquerra” que, fruit de la Llei d’Hondt, hauria afavorit el PP. Sicilia ha admès que el resultat d’aquestes eleccions “no és bo” per al seu partit, i ha promès que el PSOE “treballarà” per “construir una alternativa”. En tot cas ha desvinculat els resultats d’Andalusia de la gestió o de les expectatives del govern de Sánchez a l’Estat, on “el govern està fent el que ha de fer, que és governar per pal·liar l’alça dels preus i del cost de l’energia” mitjançant un nou paquet de mesures anticrisi.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut