Edició 2258

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 30 de setembre del 2024
Edició 2258

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 30 de setembre del 2024

El PSC demana falsament que “es compleixi la llei d’amnistia” mentre expressa “un respecte absolut” per la decisió del Suprem

Moret confia que la resolució del tribunal "no influeixi" en les relacions amb els partits independentistes

|

- Publicitat -

El PSC demostra una vegada més la seva falsedat a l’hora de defensar els drets dels polítics independentistes, constantment vulnerats pels tribunals espanyols. Després que el Suprem hagi rebutjat els recursos dels polítics processats per l’1-O, el de la Fiscalia i el de l’Advocacia General de l’Estat i hagi confirmat així que no aplicarà la llei d’amnistia al delicte de malversació, el PSC ha reaccionat mostrant el seu “respecte absolut” per les decisions judicials. 

Publicitat

La portaveu del PSC, Lluïsa Moret, ha assegurat que té “un respecte absolut” per la decisió del Tribunal Suprem de no aplicar l’amnistia als delictes de malversació en la causa de l’1-O. Una postura que es fonamenta en la interpretació esbiaixada que els magistrats de la sala fan d’aquest mateix delicte, ja que al·leguen que els polítics independentistes van destinar fons públics i patrimoni aliè als seus “propis objectius personals, encara que fossin polítics i compartits per un grup més o menys gran de persones”.

Tot i això, Moret ha remarcat que els socialistes seguiran demanant i “treballant intensament” perquè s’apliqui i es compleixi la llei d’amnistia, la qual, de moment, ha beneficiat principalment als policies investigats per brutalitat policial l’1-O. La portaveu socialista ha subratllat que la norma es va aprovar al Congrés “amb una àmplia majoria” i creu que, per tant, s’ha de complir “el marc legislatiu”. Així, Moret ha assegurat que totes les forces que van validar la llei “comparteixen plenament el mandat que es va aprovar al Congrés” i ha reiterat el seu “compromís” amb implementar-lo.

D’altra banda, Moret confia aquesta decisió del tribunal “no influeixi ni impacti” en les relacions del PSC amb els partits independentistes. “Són correctes i, en alguns casos, bones”, ha dit Moret.

Et pot interessar  Duch vol redefinir les delegacions perquè actuïn "al marge d'ideologies", amb "lleialtat" i "dins del marc competencial"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut