Edició 2230

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de setembre del 2024
Edició 2230

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de setembre del 2024

El PSC demana contribuir a la cohesió social per la Diada i situa la llengua i la cultura com a elements vertebradors

Els socialistes volen que Catalunya transformi Espanya i Europa "amb un horitzó federal"

|

- Publicitat -

El PSC ha fet una crida a contribuir a la cohesió social i ha situat la llengua catalana i la cultura com a elements vertebradors de Catalunya. Ho ha fet en un manifest amb motiu de la Diada de l’11 de setembre, que se celebra la setmana vinent, en què estableixen com a “grans pilars” l’autogovern i el finançament de la Generalitat, situar Catalunya “a l’avantguarda europea en la prestació de serveis públics” i, en tercer lloc, una “nova industralització verda”. Els socialistes volen que Catalunya “contribueixi a l’avenç i a la transformació d’una Espanya i d’una Europa plurals, amb un horitzó federal”, i criden a “construir-ho plegats” aprofitant la Diada.

Publicitat

S’hi ha referit aquest dilluns en roda de premsa la viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret. En roda de premsa ha indicat que volen “una diada per a tothom i de tothom” en què “tots els catalans s’hi sentin representats i es facin seva aquesta commemoració nacional”. Moret ha defensat “una Catalunya que faci de la cohesió social una causa comuna” i ha subratllat, com fa el manifest, que el català i la cultura del país han de ser “elements vertebradors i cohesionadors”.

El text també fa referència al darrer cicle electoral i assegura que els catalans “han inaugurat una nova etapa”. Alhora, fa esment als “grans reptes que el país afronta” com la crisi climàtica, la revolució tecnològica, les desigualtats econòmiques i la crispació. Tot plegat, diu el PSC, cal afrontar-ho “combatent els discursos de la por i l’odi” i “oferint horitzons d’esperança i progressos tangibles” a la ciutadania.

Et pot interessar  El Govern d'Illa enceta el curs polític amb el finançament i la crisi als Mossos com a principals reptes
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut