Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El PSC de Collboni veta l’APPEC d’instal·lar la Revisteria al Born perquè “no té vinculació territorial” i “perjudica els ciutadans”

L'entitat lamenta que l'Ajuntament de Barcelona no vegi ni "l'interès" ni la "vinculació territorial" en promocionar, difondre i vendre revistes en català a la capital de Catalunya

|

- Publicitat -

El govern suposadament progressista de l’Ajuntament de Barcelona, liderat per Jaume Collboni, continua censurant i expulsant activitats culturals i lícites de la ciutat, mentre impulsa esdeveniments elitistes com la Copa Amèrica, l’exhibició de cotxes de Fórmula 1 pel centre de Barcelona o la desfilada de la marca Louis Vuitton al Park Güell. Aquesta vegada, li ha tocat el rebre a l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), a qui l’Ajuntament de Barcelona ha prohibit instal·lar al barri del Born la seva Revisteria ambulant. 

Publicitat

L’APPEC havia sol·licitat permís a l’Ajuntament de Barcelona per a instal·lar la seva Revisteria mòbil al Born, la qual és una furgoneta equipada amb els exemplars físics de les publicacions en català que edita l’entitat, per tal de promoure-les i difondre-les entre el públic. Tanmateix, el consistori ha denegat la petició a l’APPEC al·legant que l‘activitat de “compravenda” que volia dur a terme “no té històric al Districte”, així com tampoc “vinculació territorial”, ni té “l’aval” de cap “àrea o sector de l’Ajuntament de Barcelona”. 

Per si això no fos prou, en la seva resolució, el consistori barceloní insisteix que “es tracta d’una activitat d’aprofitament de la via pública en prejudici dels drets dels ciutadans a gaudir dels espais públics”. “En aquests indrets, l’Ajuntament limita al màxim les activitats que no siguin d’interès general” s’afegeix en la resposta, donant a entendre que l‘Ajuntament de Barcelona no veu cap interès en la promoció i difusió de periodisme de qualitat en llengua catalana. Amb tot, el consistori justifica la negativa per les característiques del districte de Ciutat Vella: la poca disponibilitat d’espai i la gran afluència de visitants.

Et pot interessar  Trias diu que no hagués fet la F1 ni la desfilada al Parc Güell: "No és necessari ficar el dit a l'ull a la gent"

L’APPEC ha denunciat la situació públicament a través de Twitter, on ha lamentat que l’Ajuntament de Barcelona no vegi l’interès en les revistes escrites en llengua catalana ni en la vinculació d’aquestes amb el territori. L’entitat també pregunta directament a l’alcalde, Jaume Collboni, i al tercer tinent d’alcalde de seguretat del consistori, Albert Batlle, si aquesta és la manera com pretenen promoure la cultura i la llengua catalana. 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut