La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha defensat que “votar no resol res” perquè després s’ha de gestionar la decisió que en surti però ha confirmat que el seu partit anirà a la taula de partits que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, convocarà al juny. “Anem a les reunions quan el president ens convoca tot i que ens agradaria que ens convoqués per parlar del que ens uneix als catalans”, ha afegit en una entrevista a RTVE. Romero ha afirmat que “d’entrada” no donaran suport a un referèndum d’autodeterminació, com proposa Aragonès. D’altra banda, espera que es tanqui un acord sobre la B-40 a l’abril. Veu voluntat per les dues parts i diu que hi ha “petites discrepàncies” que es poden superar.
Romero ha argumentat que el govern espanyol i el PSC rebutgen el plantejament d’acord de claredat d’Aragonès perquè “votar no resol res”. Els socialistes creuen que s’ha de plantejar un acord en comptes de presentar als ciutadans una “decisió dicotòmica”. És a dir, aposten per començar “pel que uneix els catalans” abans de convocar un referèndum.
I Romero ha desvinculat la seva posició de la proximitat de les eleccions municipals. De fet, ha recordat que el president de la Generalitat ja va presentar la seva proposta al debat de política general del Parlament i “se’n va portar carbasses de tothom”. I és que, segons la portaveu socialista, la proposta d’acord de claredat “neix bastant morta”.
Pel que fa a la sequera, Romero ha retret al Govern que no faci les modificacions que es va comprometre en relació al decret. “Això genera desconfiança”, ha avisat. Assegura que el PSC no serà un obstacle amb aquest tema, com va demostrar facilitant l’aprovació del decret. Però ha demanat que “tothom assumeixi responsabilitats”.
Finalment, preguntada pel gag de TV3 sobre la Verge del Rocío, Romero ha considerat que s’hauria de ser “més prudent amb aquest tipus d’humor sobre religió i imatges religioses. I entén que hi hagi persones que s’hagin pogut sentir ofeses. De tota manera, ha lamentat que la polèmica hagi servit per “enfrontar” territoris.