Edició 2283

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024
Edició 2283

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024

El PSC assegura que hi ha converses “productives i útils” amb ERC i Comuns sobre pressupostos “més enllà del calendari”

La portaveu socialista reitera que "compliran els acords" amb els socis d'investidura

|

- Publicitat -

La portaveu del PSC, Lluïsa Moret, ha assegurat que s’estan produint converses “productives i útils” amb ERC i Comuns per a l’aprovació dels pressupostos. “Els comptes són inqüestionables i hi estem treballant intensament, més enllà dels calendaris”, ha expressat Moret. En aquest sentit, la portaveu s’ha referit a unes declaracions d’aquest dissabte del candidat a presidir ERC per part de la candidatura de Nova Esquerra, Xavier Godàs, en què alertava que farien “caure governs” si no es complien els acords – fent referència al govern espanyol i a la Generalitat-. Moret ha admès que “no els preocupa” aquest missatge i que tenen “claríssims” els compromisos. “Com que complirem els acords, no cauran governs”, ha remarcat.

Publicitat

En una roda de premsa aquest dilluns, la portaveu del PSC ha insistit que el Govern està fent “passos ferms” per complir els acords d’investidura. I ha posat com a exemple la posada en marxa d’un grup d’experts per dissenyar el nou model de finançament singular, una mesura anunciada aquest matí per la consellera d’Economia, Alícia Romero.

“El govern hi treballa intensament, portem dos mesos i no és fàcil, però estem fermament decidits a tirar endavant tots els compromisos”, ha reiterat Moret.

Pel que fa als pressupostos, la portaveu ha assegurat que “són inqüestionables” i que les converses amb ERC i Comuns avancen d’una manera “productiva i útil” tot i el “repte” que suposen els processos congressuals d’ambdós partits. “El compromís és treballar i així ho estem fent amb reunions operatives per definir aquest instrument”, ha expressat.

“No cauran governs”

D’altra banda, Moret s’ha referit a unes declaracions de Xavier Godàs, candidat de Nova Esquerra a liderar el partit després del congrés, en què alertava el PSOE i el PSC de fer “caure governs” si no es complien els compromisos. La portaveu ha dit que no els preocupa “gens ni mica” aquest missatge, ja que tenen “molt clar” que tiraran endavant els acords. “Hem estat immersos en la seva definició, ens els creiem i ens semblen útils, com els complirem, els governs no cauran”, ha remarcat.

Et pot interessar  Nova Esquerra proposa recosir el partit però no explica com avançar cap a la independència
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut