Edició 2235

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 07 de setembre del 2024
Edició 2235

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 07 de setembre del 2024

El PP registra el seu recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’amnistia

Gamarra diu que l'única premissa de la llei "era atorgar immunitat a una casta política perquè Pedro Sánchez fos president"

|

- Publicitat -

El PP ha registrat aquest dijous el seu recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’amnistia. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha subratllat que fer-ho era “necessari” i una “obligació moral” dels populars, ja que el PP, ha dit, “és l’únic partit d’estat que queda en l’arc parlamentari”. Gamarra ha remarcat que el PP sempre ha defensat que l’amnistia era inconstitucional i també “immoral”, perquè la seva única premissa “era atorgar immunitat a una casta política perquè Pedro Sánchez fos president del govern d’Espanya”. A més, ha demanat retirar del debat del recurs el president del TC, Cándido Conde-Pumpido i els magistrats Juan Carlos Campo i Laura Díez.

Publicitat

La popular ha explicat que en el recurs el PP defensa que l’amnistia no té cabuda a la Constitució espanyola. En aquest sentit, ha defensat que els pares de la carta magna van excloure “expressament” la possibilitat d’una amnistia. A més, ha defensat que és contrària “a principis basics d’un estat de dret”, a la separació de poders i a la tutela judicial efectiva.

Gamarra ha afegit que la norma és contrària a prohibicions que recull el text constitucional en diversos articles, com la possibilitat d’impulsar lleis penals singulars o indults generals.

A més, ha asseverat que la llei d’amnistia és “arbitrària” i això contradiu l’article 9.3 de la Constitució espanyola. I és que Gamarra ha insistit que s’ha impulsat la norma amb l’únic objectiu d'”aconseguir el poder a canvi de la impunitat”. Ha afegit que la normativa tampoc té empara en els tractats de la Unió Europea (UE).

D’altra banda, ha afirmat que la norma és també contrària a la Constitució perquè ho és al principi d’igualtat de tots els espanyols davant la llei recollit a l’article 14. I és que ha valorat que, a la pràctica, s’està portant a terme una “autoamnistia” ja que els dirigents dels partits independentistes que l’han negociat amb el PSOE es poden acollir als seus beneficis. Per al PP, això també contradiu l’article 14 del text constitucional. “No es pot situar una casta política per sobre de al llei amb impunitat perquè d’això depengui el president del govern”, ha declarat.

Et pot interessar  Sánchez, Montero, Puentes i Albares esquiven la compareixença al Congrés

Demana apartar tres magistrats del debat

A banda de la defensa de la inconstitucionalitat, el PP ha demanat apartar tres magistrats del Tribunal Constitucional del debat del recurs per tal que aquest sigui “imparcial i independent” a l’hora d’abordar-lo. En concret, ha demanat apartar el president del tribunal, Candido Conde-Púmpido; l’exministre Juan Carles Campo i l’ex directora general de Moncloa, la magistrada Laura Díez.

Per últim, Gamarra ha defensat que amb aquest recurs, el PP compleix la promesa de fer ús de tots els instruments al seu abast per lluitar contra la llei d’amnistia.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut