Edició 2283

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024
Edició 2283

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024

El PP presenta a l’Audiència Nacional una querella contra el PSOE per finançament irregular

Sémper demana convertir la sessió de control de dimecres en un "ple monogràfic sobre corrupció"

|

- Publicitat -

El PP ha presentat avui davant l’Audiència Nacional la querella per “finançament irregular” del PSOE anunciada diumenge. En declaracions a la premsa a les portes del tribunal, el portaveu popular Borja Sémper ha dit que la confessió d’un empresari explicant que entregava bosses amb diners a la seu socialista per aconseguir “favors polítics” els ha motivat a fer el pas. “Ens sembla raonable que sigui investigat per la justícia en una nova peça”, ha detallat. D’altra banda, ha anunciat que el PP demanarà canviar les seves preguntes a la sessió de control al govern de dimecres per poder convertir la jornada en un “ple monogràfic sobre corrupció”, motiu pel qual ha demanat la col·laboració de la resta de formacions del Congrés.

Publicitat

“Si un empresari va a una seu d’un partit polític amb bosses plenes de diners, òbviament això apunta a un finançament irregular. I si (…) el mateix empresari diu que és a canvi de favors polítics, ja hi ha elements que apunten a un possible finançament irregular. Això és el que volem que s’investigui els tribunals”, ha resumit Sémper. En aquest sentit, ha afegit que el més “raonable” seria que José Luis Ábalos o Pedro Sánchez donessin explicacions, però com que no ho faran, ho haurà d’investigar la justícia.

Pel que fa a l’ofensiva “política” pel ‘cas Koldo’ que prepara el PP, el portaveu ha admès que per modificar les preguntes de la sessió de control de dimecres cal la unanimitat de la Junta de Portaveus de la cambra baixa. Per aquest motiu, ha reclamat als partits que “col·laborin” perquè el govern espanyol doni “la cara” i tota la informació. “Tot s’acabarà sabent”, ha avisat abans de demanar a l’executiu que faci “un pas endavant”.

Et pot interessar  El rei espanyol i el PSOE tensen les relacions amb Mèxic

Preguntat per una eventual moció de censura contra Pedro Sánchez, Sémper ha dit que estaria avui “més justificada que mai”, però li faltarien suports per tirar endavant. “Això és una cosa que no és a la nostra agenda avui. Veurem el dia de demà. Avui intentarem obtenir informació preguntant al govern. En l’exercici de la política transparent és normal que l’oposició pregunti al govern i el govern respongui a l’oposició”, ha remarcat.

El PP ha acudit a l’AN després que la setmana passada es conegués un informe de l’UCO de la Guàrdia Civil on s’apuntava que l’exministre Ábalos hauria tingut un paper destacat a la trama de presumpta corrupció en la compra de material sanitari en pandèmia que va precipitar la seva expulsió del partit socialista. Tal com s’indicava en aquell document de més de 200 pàgines, els indicis recollits per la policia constaten que Ábalos va mantenir una relació directa amb els negocis del seu exassessor Koldo García i el comissionista Víctor de Aldama.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut