Edició 2244

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2244

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

El PP permet que l’ultradretà Gabriel Le Senne continuï president el Parlament balear

Els populars s'abstenen en la votació promoguda per l'esquerra que buscava destituir Le Senne després que estripés un retrat d'Aurora Picornell en ple debat parlamentari

|

- Publicitat -

L’ultradretà de Vox Gabriel Le Senne continuarà com a president del Parlament de les Illes Balears, malgrat la forta oposició social, gràcies a la connivència del PP de Marga Prohens. Els populars s’han abstingut en la votació promoguda per l’esquerra amb la qual es volia apartar Le Senne del càrrec; un moviment que ha estat clau per evitar la seva destitució. Tot i que el pacte de governabilitat signat entre el PP i Vox s’ha trencat, el suport dels populars a l’extrema dreta deixa clar que aquesta continuarà sent la seva sòcia preferent.

Publicitat

Aquest dimarts, la cambra balear votava la iniciativa de l’esquerra que buscava destituir Le Senne arran de la polèmica que va protagonitzar el passat mes de juny; quan Le Senne, en ple debat sobre la derogació de la llei de memòria, va estripar el retrat d’Aurora Picornell que una diputada socialista duia a la tapa de l’ordinador com a “acte de reparació de dones assassinades per botxins franquistes i falangistes“. La lamentable i vergonyosa actuació de Le Senne va indignar la societat i, de fet, centenars de persones van protestar davant el Parlament per exigir la seva dimissió.

L’esquerra balear ja va posicionar-se a favor de destituir l’ultradretà, i el PSIB fins i tot va oferir els seus vots per tal d’expulsar-lo del càrrec. Aquest dimarts, les formacions progressistes volien destituir-lo per l’article 39 del reglament al·legant una “negligència notòria i greu” arran del comportament de Le Senne el passat mes de juny. No obstant això, els populars han acabat abstenint-se en la votació, fet que ha evitat la destitució de l’ultradretà, contràriament al que l’esquerra i part de la ciutadania volia.

Et pot interessar  Els presidents del PP es regiren contra la "independència fiscal" de Catalunya
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut