Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El PP no preveu presentar immediatament el recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’amnistia

Els populars insisteixen que lliuraran la batalla en el camp "polític, jurídic i institucional" contra l'amnistia

|

- Publicitat -

El Congrés aprovarà aquest dijous definitivament la llei d’amnistia, que apareixerà al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) els pròxims dies. A partir d’aquest moment, la llei entrarà en vigor i el PP tindrà la potestat de presentar el recurs d’inconstitucionalitat que va anunciar fa mesos. Però fonts del PP apunten que no preveuen fer-ho de manera imminent, com a mínim no en les jornades següents a la publicació al BOE, i tampoc l’han situat –per ara- com un dels actes del partit de campanya per a les eleccions del 9-J. En aquest moment, apunten, la formació de Feijóo centra el focus en un cas Begoña Gómez, la dona del president espanyol, i en desmuntar el que consideren intents de Sánchez de desviar l’atenció cap a la política exterior.

Publicitat

Els populars insisteixen que lliuraran la batalla en el camp “polític, jurídic i institucional” contra l’amnistia, però recorden també que la d’aquest dimecres –tot i ser la definitiva- és la tercera votació a les Corts sobre aquesta llei, i els ciutadans ja són plenament conscients dels arguments que han desplegat fins ara sobre la norma.

Aquest diumenge el PP es va manifestar a Madrid contra la llei amb el lema “España responde” i va reunir 20.000 persones, segons la delegació del govern espanyol, 80.000 segons el mateix PP. La reacció ciutadana a l’amnistia repuntarà, en tot cas, amb un possible retorn de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, apunten.

Tot plegat en el marc d’una campanya europea on els populars asseguren que estan “tranquils” respecte a la victòria que li auguren els trackings i les enquestes, però on desconfien d’un PSOE que està captant el vot dels seus socis “en descomposició”, en referencia especial a Sumar, però també a altres partits del bloc de la investidura.

Et pot interessar  Juvillà renuncia a l'amnistia perquè porta la seva causa al TEDH

En aquest sentit, recorden que el PP parteix d’un resultat desfavorable de vuit escons per sota del PSOE en les passades eleccions del 2019, no d’un empat, i centren el seu creixement en la capacitat del PP de rebre els vots de Ciutadans. L’element que permetrà valorar els resultats amb claredat, apunten, és si el bloc d’investidura de Sánchez creix o decreix.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut