Edició 2165

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 29 de juny del 2024
Edició 2165

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 29 de juny del 2024

El PP i Vox mantenen el genocidi cultural al País Valencià: ara censuren la Flama del Canigó a Vinaròs

|

- Publicitat -

El PP i l’extrema dreta de Vox continuen portant a terme el genocidi cultural que van iniciar al País Valencià l’endemà d’haver-se aliat per a liderar la Generalitat Valenciana. Després d’haver censurat obres de teatre, revistes i llibres per estar escrits en català i “fomentar el secessionisme”, el govern del País Valencià opta ara per censurar una tradició que se celebra des del 1971 sense interrupció a Vinaròs: l’arribada de la Flama del Canigó. 

Publicitat

L’associació cultural Ball de Dimonis de Vinaròs ha denunciat que el govern local del municipi, integrat pel PP, per Vox i pel Partit de Vinaròs Independent (PVI) ha vetat totalment l’acte d’arribada de la Flama del Canigó, que sempre ha tingut lloc la nit de Sant Joan. Tal com exposa el Diari La Veu, l’arribada de la Flama està inclosa en la programació de les festes de Sant Joan i Sant Pere des del 1971, independentment del partit polític que governés. Aquest any, però, el consistori ha preferit prescindir d’aquest acte, i li ha retirat també el suport logístic i econòmic que fins ara rebia.

L’entitat popular, davant aquest escenari de censura mai vist a la localitat, ha fet públic un manifest on rebutja l’actuació del govern local, i ha iniciat una recollida de signatures

Et pot interessar  Feijóo obre la porta a una moció de censura "si hi ha el context adequat"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut