Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El PP força un nou ple del Senat per deixar en suspens el conflicte de competències amb el Congrés per l’amnistia

|

- Publicitat -

El PP ha portat a la Mesa del Senat (on té majoria absoluta) un text per la convocatòria d’un ple de la cambra alta aquest dijous, 16, per “deixar sense efecte” l’acord del mateix ple que l’obligava a plantejar al Tribunal Constitucional un conflicte de competències contra el Congrés per la llei d’amnistia en el termini d’un mes. Els populars congelen així la batalla que havien plantejat entre el Senat i el Congrés, i eviten elevar ara la qüestió al Tribunal Constitucional. Segons el PP, ho fa per motius tècnics, adduint que el Congrés no va respondre com ho havia de fer i cal disposar de més temps per plantejar el conflicte. Segons el PSOE, la realitat és que ho fan per evitar topar amb una resposta negativa per part del Constitucional.

Publicitat

El PP ha hagut d’adoptar aquesta decisió perquè el termini que de l’acord del ple del Senat establia que calia portar el conflicte de competències abans del 16 de maig. El Senat estava obligat, doncs, a presentar aquest conflicte si no volia incomplir els seus propis acords, i com que l’acord de presentar el conflicte de competències s’havia votat i aprovat al ple del Senat, ha de ser el ple, també, qui el deixi en suspens.

El text que els populars portaran a la cambra aquest dijous diu textualment que “es fa necessari suspendre, i en conseqüència deixar sense efecte” l’acord del ple del Senat “que mandataba presentar l’escrit” del conflicte de competències “en el termini d’un mes des de la resposta del Congrés”.

Ho justifiquen pel fet que el Congrés no va reunir un ple per donar resposta al seu requeriment, i únicament va aprovar un acord de la Mesa de la cambra baixa per dir que el Senat no tenia raó en els seus plantejaments.

Et pot interessar  Montero resta importància a les crítiques dels socis a l'acord del CGPJ i demana al PP que negociï també el finançament

El text que el PP al Senat diu ara que cal retirar el conflicte “per incompliment del supòsit processal, a l’espera que, en el seu cas, el Congrés es pugui pronunciar en la forma correcta sobre la qüestió i es pugui formar degudament la causa”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut