Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024
Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024

El PP força Montero a comparèixer davant el Senat per explicar el finançament singular de Catalunya

Els populars mantenen que l'acord és "secessionisme fiscal", però la ministra va assegurar que "en cap cas és un concert econòmic o un nou model"

|

- Publicitat -

El PP va veure fracassar les seves peticions per tal de fer comparèixer membres del Govern espanyol davant el Congrés i que donessin explicacions arran de la no-detenció de Carles Puigdemont, l’aplicació de la llei d’amnistia, l’acord pel finançament singular de Catalunya o el caos ferroviari de Renfe. Els populars, però, no han volgut conformar-se amb el fracàs de les seves peticions i, fent ús de la majoria absoluta que tenen al Senat, han forçat la vicepresidenta i ministra d’Economia, María Jesús Montero, a comparèixer davant la cambra.

Publicitat

La compareixença de Montero tindrà lloc el 4 de setembre i serà en un ple extraordinari convocat pel PP, amb el qual els populars volen que el Govern espanyol doni explicacions sobre l’acord entre el Partit Socialista i ERC per a un finançament singular per a Catalunya. Els populars, que volen convertir la cambra alta en focus d’oposició al que qualifiquen com a “secessionisme fiscal” de Catalunya, insisteixen que el finançament singular és “un nou pagament de Sánchez al separatisme en la seva creuada per promoure un estat confederal i asimètric”. “Els espanyols necessiten saber amb transparència què s’ha negociat i acordat”, afirmen.

Si bé el PP manté que es tracta d’un “concert econòmic” que perjudicarà greument l’Estat espanyol, la mateixa ministra va afirmar que “en cap cas és un concert econòmic o un nou finançament”, que és precisament el que ERC volia, i el que pilota l’acord d’investidura tancat amb el PSC.

Arran d’aquestes declaracions, Junts es va plantar i va exigir explicacions al·legant que els socialistes han mentit; a la vegada, ERC va amenaçar de retirar el suport i no aprovar els pressupostos en cas que els socialistes no complissin l’acord.

Et pot interessar  La hipocresia del PSC: condemna els atemptats del 17-A sense haver mogut un dit per esclarir-los
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut