Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El PP anuncia una iniciativa al Congrés per derogar les zones tensionades i l’índex de preus del lloguer

Els populars reclamen també mesures per "posar punt final a la impunitat" de l'ocupació il·legal

|

- Publicitat -

La vicesecretària de Desenvolupament Sostenible de PP, Paloma Martín, ha anunciat aquest dilluns que la seva formació presentarà una proposició de llei sobre habitatges per “afavorir el desenvolupament urbà i l’oferta d’habitatge”. La iniciativa plantejarà una reforma de les lleis del sòl i de l’habitatge per, entre altres, derogar l’establiment de zones tensionades i l’índex de preus del lloguer. Segons Martín, la declaració de zones tensionades provoca una “fugida del mercat de lloguer permanent cap al lloguer temporal” per esquivar el control de preus. També inclourà mesures contra l’ocupació d’habitatges.

Publicitat

El PP espera que la iniciativa rebi suport d’altres formacions al Congrés, amb la mirada posada a Junts. “Obrirem un diàleg permanent amb tots”, ha afirmat, i “esperem sumar partits per donar resposta al greu problema de l’habitatge”.

Segons Martin, les dades “són demolidores” perquè els preus del lloguer han tocat sostre i cada any es produeixen “16.000 delictes” relacionats amb l’ocupació. “El govern carrega sobre els propietaris la situació de possible vulnerabilitat de les famílies, i això és un atac a la propietat provada”, ha dit.

Per això, el PP planteja una reforma per “donar seguretat jurídica”. Passa per modificacions de la llei del sòl per “donar seguretat al planejament urbanístic” i perquè els planejaments municipals que han estat anul·lats pels tribunals per qüestions formals “no suposin la nul·litat en cascada de tots els actes posteriors que han tingut lloc”.

També la derogació d’alguns articles de la llei d’habitatge, principalment de la declaració de zones de mercat tensionat i l’índex de preus dels lloguers. A més, mesures per “posar punt final a la impunitat” de l’ocupació il·legal.

Et pot interessar  Fernández reitera que el PPC només investirà "qui acabi amb el procés, aquí i a Madrid"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut