Edició 2227

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 30 de agost del 2024
Edició 2227

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 30 de agost del 2024

El PP admet que les CCAA tenen necessitats de finançament “asimètriques” però aposta per una negociació multilateral

El portaveu del PP demana a Sánchez que convoqui les comunitats per dissenyar un model basat en "l'igualtat i l'equitat"

|

- Publicitat -

El portaveu del PP, Borja Sémper, ha admès que “Espanya i les necessitats dels espanyols són asimètriques en funció del territori on vivim uns i altres per termes de població, despoblació o PIB”, i “cada president autonòmic coneix molt bé la realitat en què opera”. Però segons Sémper, el nou model de finançament no pot néixer només fruit d’un pacte entre el PSC i ERC per investir Salvador Illa, i cal una negociació “multilateral” que generi un “debat ordenat” i doni peu a un sistema basat en la “igualtat i l’equitat”. Per això ha reclamat al president espanyol, Pedro Sánchez, que convoqui una Conferència de Presidents on es posi en comú “quina és la realitat econòmica de la comunitat i es doni resposta en funció d’aquesta realitat”.

Publicitat

En una entrevista a Onda Cero, Sémper ha advertit que no es pot “alterar la Constitució i el finançament de tots per un interès particular i partidista, per molt legítimes que siguin les aspiracions del PSC”. Per tant, segons Sémper, “sembla raonable que el sistema de finançament es comparteixi entre tots de manera multilateral” i “amb el lideratge del president del govern o de la ministra d’Hisenda”.

Pel portaveu del PP, el model que planteja Pedro Sánchez és “diametralment oposat” a aquesta premissa d’ordre, perquè “no es pot definir el finançament de tot el país en base als interessos de fer president a Salvador Illa”. Per això ha insistit a reclamar al president del govern espanyol que convoqui les comunitats autònomes “per poder ordenar aquest debat” i donar una resposta “tècnica, objectiva i eficaç a la realitat de finançament que demanen els nostres presidents”.

Et pot interessar  Ayuso acusa Sánchez de voler una "secessió fiscal": "No volen el millor per Catalunya, sinó el pitjor per Madrid"

Es tracta, segons Sémper, de pensar en un nou model que garanteixi “l’equitat i la igualtat de tots els espanyols” i que mantingui la “solidaritat” dels qui més tenen cap als que tenen menys recursos.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut