Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El polèmic The District descarta ara marxar de Barcelona però reclama “més contundència” policial contra les protestes

L'organització demana una reunió amb Interior i diu que els llançaments de pintura als congressistes són "agressions"

|

- Publicitat -

The District nega que hagi pensat marxar “mai” de Barcelona per les protestes però reclama “més contundència” policial per respondre a les “agressions” que van patir els congressistes que van ser ruixats amb pintura quan intentaven accedir al saló immobiliari. Aquestes mobilitzacions, promogudes pel moviment en dret de l’habitatge, es van repetir l’any passat, quan part dels manifestants van protestar dins mateix del saló. Tot i assegurar que aquesta edició la seguretat ha funcionat millor, els organitzadors han afirmat en una trobada amb periodistes aquest divendres al matí que demanaran una reunió amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per queixar-se per una actuació que “no entenen”.

Publicitat

A la protesta d’aquest dimecres al matí hi va haver càrregues policials i almenys un detingut.

Crítiques als Mossos 

L’organització ha sigut crítica amb l’actuació dels Mossos per no “anul·lar” les “5 o 6 persones” que tiraven pintura a qui han qualificat d'”energúmens”. “Traslladarem les nostres queixes com a organització al conseller d’Interior i li demanarem una reunió perquè no entenem per què passa això. Per què no es van implementar les mesures previstes en les reunions amb els cossos de seguretat?”, ha assegurat Albert Planas, director general de Nebext.

Tot i defensar en la trobada amb mitjans el dret a manifestació, els responsables de la fira immobiliària han afirmat que els fets del passat dimecres “no es poden repetir”. “És inacceptable tenir el dret de pernada de tirar pintura sense poder fer-hi res al respecte”, ha dit el president de l’esdeveniment, Juan Velayos, fent referència a privilegis dels senyors feudals a l’hora de mantenir relacions sexuals amb dones del seu domini.

Amb tot, han destacat que l’activitat del congrés es va poder desenvolupar amb normalitat menys la primera hora. Alhora, han explicat que els afectats pels llançaments de pintura van ser menys d’una vintena perquè es va habilitar una altra entrada pels assistents.

Et pot interessar  La CUP presenta un portal immobiliari on es recullen els pisos turístics legals i il·legals de Barcelona

Elogis a Collboni 

D’altra banda, els organitzadors han agraït el suport institucional que han rebut per part de l’alcalde, Jaume Collboni, que va fer una conferència privada a 200 inversors i ho han contraposat amb l’actitud de l’anterior alcaldessa, Ada Colau, i sòcia de Collboni a qui han acusat de promoure les protestes. “A diferència de l’any passat, l’Ajuntament ha condemnat les pràctiques dels agressors”, ha celebrat el director general de l’organització.

Paral·lelisme amb el cas Rubiales

De fet, ha fet un paral·lelisme entre el cas Rubiales i els llançaments de pintura als assistents, un material que “pot ser tòxic especialment pels ulls”. “Tots hem estat d’acord que un petó no consentit és una agressió i aquí tirar pintura no és una agressió?”, s’ha preguntat Planas.

La cúpula del congrés ha reiterat que no tenen intenció de marxar de la capital catalana perquè és el lloc ideal per atraure el públic internacional de la cita. A més, han destacat que les protestes no representen la majoria de la societat. “Tota persona amb dos dits de front vol que The District es quedi a Barcelona”, ha assegurat Juan Velayos, president de la fira immobiliària.

En aquest sentit, Velayos ha assegurat que “tot i els incidents provocats per quatre energúmens, el missatge és positiu”. “Barcelona ha passat per una etapa molt negre, els internacionals adoren Barcelona i esperem que entre tots torni a la normalitat que no hem tingut en els últims anys”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut