Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El ple del TC estudiarà el recurs d’empara de Puigdemont contra l’ordre de detenció a Espanya

La decisió de la Secció de Vacances va sorprendre els mateixos magistrats del TC, el ple del qual torna a tenir la competència per estudiar el recurs

|

- Publicitat -

El ple del Tribunal Constitucional (TC), reunit aquest dimarts, 12 de setembre, ha acordat estudiar el recurs d’empara que el president a l’exili i eurodiputat de Junts Carles Puigdemont va presentar contra l’ordre de detenció a Espanya dictada pel magistrat Pablo Llarena arran de l’aixecament de la immunitat. La Secció de Vacances del TC va decidir per rebutjar el recurs que van presentar Puigdemont i Comín, un moviment que va sorprendre fins i tot els magistrats del TC, que van assegurar que la decisió era “inusual”, així com a la mateixa Fiscalia, que va presentar un recurs argumentant que la Secció de Vacances del Constitucional “mancava de competència per decidir sobre l’admissió o inadmissió del recurs d’empara”.

Publicitat

Ara, la competència per estudiar el recurs torna a recaure en el ple del Tribunal Constitucional, en una decisió que ha comptat amb l’abstenció del president del TC, Cándido Conde-Pumpido. D’altra banda, el recurs de súplica de la fiscalia contra la decisió de la secció de vacances es resoldrà en un altre ple. La ponència d’aquest afer està a càrrec de l’exministre de Justícia Juan Carlos Campo.

La decisió de la Secció de Vacances la van prendre els magistrats Concepción Espejel i César Tolosa, dels tres que componen la sala. La tercera magistrada que la forma, Laura Díez, es va oposar en considerar que no era una qüestió urgent que calgués resoldre, sinó que podia abordar-se en un ple ordinari.

Et pot interessar  Puigdemont demana a Llarena que l’amnistiï i critica la seva interpretació “absurda” de la malversació
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut