Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El PDeCAT retira la moció sobre el diàleg amb l’Estat “dins l’ordenament jurídic vigent”

ERC ja havia anunciat que s'abstindria en la votació i la CUP havia dit que "vulnera greument la voluntat del poble"

|

- Publicitat -

El PDECat ha retirat la moció que havia pactat amb el PSOE en que s’instava el govern espanyol a “obrir un procés de diàleg polític amb el Govern de Catalunya on tothom pugui defensar les seves idees, aspiracions i projectes lliurement, sense imposicions ni impediments” i que afegia que “aquest procés de diàleg ha d’acordar les vies legals i democràtiques que permetin a la societat democràtica determinar el seu futur en el marc de l’ordenament jurídic vigent”.

Publicitat

Aquesta decisió arriba després que ERC anunciés que s’abstindria en la votació prevista per aquest dijous al Congrés en considerar que la llei és “mutable” i que “no pot ser l’argument per limitar la negociació” i que la CUP l’acusés de “vulnerar greument la voluntat del poble”. La pressió de la resta de grups independentistes podria, doncs, haver fet recular el PDECat o inclús podrien haver arribat certes pressions des de Brussel·les.

Aquest migdia, la consellera de la presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha defensat que no veia “contradiccions” entre el contingut de la moció acordada i l’acció de l’executiu de Torra. En aquesta línia, ha defensat que el Govern “sempre ha cregut que un referèndum cap dins del marc legal actual”.

Et pot interessar  Tolo Moya denuncia "manca de garanties" en la investigació del cas dels cartells de Maragall i apunta a Marta Rovira
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut