Edició 2372

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 23 de gener del 2025
Edició 2372

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 23 de gener del 2025

El Parlament Europeu anuncia el suplicatori del Tribunal Suprem per Ponsatí

|

- Publicitat -

El Parlament Europeu ha anunciat oficialment l’arribada del suplicatori del Tribunal Suprem per suspendre la immunitat de l’eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí. Segons ha afirmat al ple la vicepresidenta de la cambra, Nicole Beer, la institució començarà a tramitar la sol·licitud, que ara ha de passar, com ja es va fer en el cas de la de Carles Puigdemont i Toni Comín, pel comitè d’Afers Jurídics. Aquest comitè haurà de triar un ponent per fer l’informe sobre si s’aixeca o no la protecció a Ponsatí, un procés que es pot allargar mesos i que acaba amb una votació al plenari. Ponsatí s’ha estrenat aquesta setmana en el seu primer ple com a eurodiputada a Estrasburg.

Publicitat

La petició va arribar al Parlament Europeu dilluns a la tarda, poques hores després que l’enviés el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes.

Entre la documentació presentada pel Tribunal Suprem, s’adjunta la sentència del judici de l’1-O, així com la interlocutòria de processament de Ponsatí i les ordres de detenció contra l’exconsellera.

Ponsatí s’enfronta a una euroordre per l’1-O a Escòcia, on resideix. El Tribunal Suprem ha demanat al Regne Unit continuar amb el procés d’extradició perquè considera que després del Brexit la immunitat com a eurodiputada ja no té abast. Amb tot, l’eurodiputada de JxCat ja ha reconegut que no té “clar” què farà el jutge pel que fa a la immunitat.

En el cas de Puigdemont i Comín, l’euroordre està suspesa per la justícia belga, a l’espera d’un eventual aixecament de la immunitat. L’informe sobre el seu suplicatori a la cambra ha caigut en mans de l’ultraconservador búlgar Angel Dzhambazki. Els noms dels responsables d’aquests informes es trien de forma rotatòria entre els membres del comitè d’Afers Jurídics, i per ara es desconeix qui serà el de Ponsatí.

Et pot interessar  El gaèlic, última llengua oficial a la UE: 200.000 parlants habituals i 17 anys per assolir un reconeixement a mig gas
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí