La Comissió d’Afers Institucionals (CAI) al Parlament ha aprovat la compareixença de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, per donar explicacions sobre la investigació oberta al Consell Esportiu de l’Hospitalet de Llobregat. Tots els grups han votat a favor de la proposta d’ERC menys el PSC, que hi ha votat en contra. Sobre aquest cas també s’han aprovat les compareixences dels regidors del PSC d’aquest municipi Jaume Graells, Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza. D’altra banda, la comissió també ha acordat citar la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, per donar explicacions sobre el suposat cas d’assetjament laboral a la delegació del Govern a Suïssa.
El diputat d’ERC Jordi Orobig ha explicat que el criteri per demanar la compareixença de l’alcaldessa Marín és “l’absoluta manca d’explicacions”. “Som els que respectem la presumpció d’innocència però no admetem que no es donin explicacions. Segons explica un dels regidors, l’alcaldessa tenia coneixement dels fets des del febrer del 2020″, ha afegit.
Per la seva banda, el diputat del PSC Ferran Pedret ha argumentat el seu vot en contra assegurant que es tracta d’un tema que ja està en mans de la justícia i ha afegit que si s’hagués de portar qualsevol presumpte irregularitat a la CAI s’estaria fent un flac favor al funcionament de la comissió”. Tot i així, s’ha mostrat a favor que “s’aclareixin els fets”.
La compareixença de Budó sobre el suposat cas d’assetjament laboral a la delegació del Govern a Suïssa s’ha aprovat amb els vots de tots els grups menys JxCat, que hi ha votat en contra.
Sobre aquest cas, la CAI també ha aprovat citar la secretària d’Administració i Funció Pública, Annabel Marcos, pel nomenament de l’exdelegat a Suïssa Manuel Manonelles com a assessor del Departament de la Presidència.
Altres compareixences aprovades aquest dimecres a la CAI són les de la consellera Budó per explicar les mesures anti-covid-19 que afecten el món de l’esport; les dels consellers d’Interior, Miquel Sàmper, i de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, sobre el protocol d’actuació en casos “d’espionatge il·legal” a ciutadans; i la d’un membre del Comitè de Direcció i un membre del Consell Assessor del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (Procicat) per exposar l’informe sobre l’adequació dels col·legis electorals i el procediment de vot.