Edició 2239

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 11 de setembre del 2024
Edició 2239

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 11 de setembre del 2024

El Parlament celebrarà el debat de política general els dies 8, 9 i 10 d’octubre

La Junta aprova que PSC i Junts presideixin 7 comissions, ERC 4, PPC 3, Vox i Comuns 2, i CUP i Aliança cap

|

- Publicitat -

El Parlament celebrarà el debat de política general (DPG) els dies 8, 9 i 10 d’octubre, tal com ha aprovat aquest dimarts la Junta de Portaveus. A la reunió també s’ha decidit que el primer ple ordinari del nou període de sessions sigui els dies 15, 16 i 17 del mateix mes. La Junta també ha aprovat el repartiment de les comissions legislatives: PSC i Junts en presidiran 7 cadascun, ERC 4, PPC 3, Vox i Comuns 2 cada grup, i la CUP cap. El Grup Mixt (Aliança Catalana) tampoc en presidirà cap, en no haver obtingut el suport de la majoria de la Junta, tot i haver-ho demanat formalment. La constitució de les comissions es farà entre els dies 12 i 13 de setembre.

Publicitat

Calendari de plens

D’acord amb la Junta de Portaveus, els plens previstos per al 2024 seran els dies 8, 9 i 10 d’octubre (DPG); 15, 16 i 17, i 29, 30 i 31 d’octubre; 12, 13 i 14, i 26, 27 i 28 de novembre; i 10, 11 i 12, i 17, 18 i 19 de desembre.

Comissions i compareixences

A la reunió d’avui s’ha acordat el repartiment de les presidències de les comissions. El PSC en tindrà 7 (Igualtat i Feminisme; Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural; Economia i Finances; Transició Ecològica; UE i Acció Exterior; Sindicatura de Comptes; i CCMA). Junts en presidirà també 7 (CAI; Drets Socials; Territori i Habitatge; Empresa i Treball; Política Lingüística; Infància; i Estatut del Diputat).

De la seva banda, ERC presidirà les comissions d’Interior i Seguretat Pública; Cultura; Salut; i la Sindicatura de Greuges. El PPC les d’Educació i FP; Recerca i Universitats, i Joventut. Els Comuns les de Jusícia i Esports.

Finalment, Vox presidirà les comissions de Peticions i Textos Normatius. En l’última legislatura ERC, Junts, CUP, comuns i PSC van formar un “cordó sanitari” per evitar que Vox presidís cap comissió de rellevància.

Et pot interessar  Rull veu “inacceptable” l’informe dels Mossos enviat al Suprem i presentarà una queixa al Govern

La Junta també ha acordat que entre el 16 i el 27 de setembre, un cop constituïdes les comissions parlamentàries, tinguin lloc les compareixences dels nous consellers i conselleres del Govern. Començarà el conseller de la Presidència, Albert Dalmau, el dia 16 a les 10 hores.

Finalment, la Junta també ha avalat mantenir el format de l’anterior legislatura, i que les compareixences de la comissió de la CCMA tinguin lloc el darrer divendres de cada mes.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut