El col·lectiu Octuvre ha publicat aquesta tarda un altre dels seus esperats i punyents vídeos. Aquest el dedica a les 5 coses que cal saber sobre l’operació d’estat amb els indults com a esquer, que denuncia que amaga la voluntat de forçar una transició catalana cap a la moderació i per passar pàgina de l’octubre del 2017. Marta Sibina hi comença defensant que cal entendre l’operació en clau catalana i no pas espanyola: “el centre de discussió no pot ser Madrid, si és així ja hem perdut”. Apunta que a Madrid creuen que “ells ens han de perdonar a nosaltres, com si haguéssim fet alguna cosa dolenta”.
Molt bona feina, @OctuvreCAT !
Preses i presos polítics al carrer, exiliades i exiliats polítics a casa, prou de multes i repressions, prou d’amenaces i xantatges, CDR’s a Urquinaona i sí, els indults se’ls posin on els càpiga
https://t.co/3PdUj3nkn3— angelsmcastells 💜🎗✊️ (@angelsmcastells) June 4, 2021
Recorda el vergonyós tuit de José Zaragoza sobre la necessitat de “ser generós amb els vençuts”, un discurs de l’actual PSOE que entronca amb el del franquisme. Ni tan sols el PP d’Aznar parlava en aquests termes i quan es tractava el conflicte amb ETA s’assegurava que s’havia d’aconseguir que no hi hagués ni venecedors ni vençuts. Esmenta també les referències als indults que han fet aquests últims dies el podemita Juan Carlos Monedero (que defensava l’indult si això servia perquè els catalans abandonessin la via unilateral i els comparava amb els colpistes del 23-F) o el periodista Iñaki Gabilondo (que qüestionava els indults perquè no veia -deia- cap gest a l’altra banda).
El vídeo també recorda que Oriol Junqueras afirmava el 2019 que “es podien posar l’indult per on els hi càpiga”. Octuvre posa al descobert l’operació política i mediàtica per desmobilitzar l’independentisme català enviant el missatge que ara el que toca és la moderació i “passar pantalla” i posa exemples de declaracions de Laura Rosel, Josep Cuní i Josep Ramoneda que apunten en aquesta direcció. “Qui s’aparti de la moderació serà titllat d’hiperventilat, friqui o somiatruites”, alerta Sibina. Per aconseguir-ho s’opta per algunes de les tàctiques ja utilitzades en la transició del 78. Per tot plegat Octuvre pensa que “després del desescalar, que deia Colau, i del desinfectar que propugnava Borrell, ara toca el desiflamar amb els indults”.
El missatge final, però, és encoratjador. I és que una cosa és el que intentin i una altra, ben diferent, si ho aconsegueixin: “molta gent no està disposada a tornar a casa; mentre hi hagi gent que no s’empassi el discurs oficial hi ha esperança”.
Ja trigueu a visionar-lo:
https://twitter.com/OctuvreCAT/status/1400827577544151041