Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El nou cap de la policia espanyola en territori català promet “coordinar-se amb els Mossos”

|

- Publicitat -

El nou cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Luis Fernando Pascual, ha pres possessió del càrrec aquest divendres i ho ha fet amb una referència directa a mantenir el clima de la col·laboració creixent amb els Mossos d’Esquadra. Així, en el seu discurs de benvinguda, el comissari principal ha ofert la seva “voluntat de diàleg i cerca d’acords perquè des del consens sorgeixi la coordinació, la col·laboració i el treball en equip” amb tots els operadors de la seguretat que treballen a Catalunya. En aquest sentit, ha mencionat tant al cos de Mossos, com a les policies locals, la Guàrdia Civil i la seguretat privada. A més, ha reclamat assolir “la capacitat de resolució de problemes sense arribar a la conflictivitat”.

Publicitat

En un acte celebrat a la seu de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, el mateix Pascual també s’ha posat a disposició de la fiscalia, la judicatura i l’exèrcit. Com a principals objectius delinqüencials a resoldre amb la seva arribada a la prefectura catalana, Pascual ha esmentat la necessitat d’abordar una criminalitat organitzada “més especialitzada i de caràcter transnacional”, a més de la cibercriminalitat, el tràfic de drogues i d’éssers humans o les noves formes d’odi.

La cerimònia també ha comptat amb la presència del secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruiz, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Al seu torn, la representant de l’executiu estatal ha reivindicat la tasca de col·laboració entre els cossos policials els últims tres anys al territori català i ha agraït la funció que ha desenvolupat en aquest últim període l’anterior cap superior de la Policia Nacional al país, José Antonio Togores, ara destinat a Melilla.

Et pot interessar  Els Mossos incrementen la capacitat operativa del cos aquest estiu amb 882 efectius més que el 2023
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut