Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024
Edició 2341

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 22 de desembre del 2024

El jutjat absol Sandro Rosell d’un delicte fiscal del 2012 pel que sol·licitaven gairebé 3 anys de presó

|

- Publicitat -

El jutjat penal número 3 de Barcelona ha absolt d’un delicte de frau fiscal l’empresari i expresident del Barça Sandro Rosell. La fiscalia i l’Agència Tributària li demanaven dos anys i nou mesos de presó per suposadament haver defraudat 230.000 euros de l’IRPF del 2012 mitjançant la simulació de feines, despeses i ingressos a través d’una societat unipersonal dedicada a la intermediació i consultoria. El fiscal també demanava que pagués una multa de 300.000 euros i que perdés la possibilitat d’obtenir subvencions públiques o incentius fiscals durant tres anys, ni que pogués presentar-se a eleccions durant el temps de condemna.

Publicitat

Segons la tesi d’Hisenda i de la fiscalia, que ara el jutjat no ha admès, Rosell va defraudar 230.951 euros a Hisenda l’any 2012, però li aplica l’atenuant de reparació del dany perquè l’expresident blaugrana i empresari va ingressar la quota defraudada amb interessos, 287.911 euros. Castro creu que a través de la societat TOC SLU, constituïda el 2009 per ell mateix i 100% de la seva propietat i administració, Rosell facturava el “gruix d’activitats”, però afirma que l’empresa no tenia “estructura” per prestar els serveis. El seu objecte social era l’organització d’esdeveniments, incloent el lloguer d’espais per desenvolupar aquests esdeveniments, la compra-venda i lloguer d’immobles de tot tipus i la promoció immobiliària, així com la inversió en altres societats.

La firma estava domiciliada a casa de Rosell, a la ciutat de Barcelona, i les cinc persones que hi van treballar feien neteja i manteniment de l’habitatge on residia Rosell i la seva segona residència, una masia Corçà (Baix Empordà), que també llogava parcialment per a esdeveniments. Només hi treballava una persona, que s’encarregava de la comptabilitat, la facturació i l’atenció telefònica. Ni l’acusat ni la societat van tributar per la prestació de serveis durant el 2012.

El fiscal afirmava que a través d’aquesta empresa, que també feia tasques de consultoria i intermediació, va obtenir rendes que no va declarar en l’autoliquidació de l’IRPF per valor de 352.382 euros. L’única activitat de TOC, afirma Castro, va ser “subarrendar oficines” a l’immoble que, alhora, tenia llogat Rosell.

Així, segons la fiscalia, aquesta societat va facturar quantitats per aquest valor a clients que “eren del mateix” investigat. La conducta permetia “ocultar” la retribució de Rosell pels serveis professionals a terceres persones.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut