Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El jutge del ‘cas Koldo’ rebutja entregar-lo a la Fiscalia Europea i eleva una qüestió de competència

El Suprem haurà de dirimir quin òrgan ha d'investigar la presumpta corrupció en la compra de material sanitari

|

- Publicitat -

El jutge instructor de l’anomenat ‘cas Koldo’, Ismael Moreno, ha rebutjat lliurar a la Fiscalia Europea aquest procediment i ha acordat plantejar una qüestió de competència entre el seu jutjat i la Fiscalia Europea davant la Sala Penal del Tribunal Suprem (TS). Segons ha comunicat l’Audiència Nacional aquest dilluns, el TS haurà de dirimir quin òrgan és el competent per investigar els fets relatius a la presumpte corrupció en la compra de material sanitari en pandèmia. En una interlocutòria, s’acorda remetre a la Fiscalia Europea testimoni de les seves actuacions quedant-se les originals mentre hi ha un pronunciament del Suprem.

Publicitat

Mentre es decideixi la qüestió de competència, explica la resolució, el jutjat número dos de l’Audiència Nacional acordarà únicament les diligències urgents adreçades a assegurar la investigació i l’exercici de l’acció penal. En el seu escrit, Moreno explica que els fets investigats al jutjat constitueixen presumptes delictes de suborn, tràfic d’influències, organització criminal i blanqueig de capitals, als quals es va afegir posteriorment el delicte contra la hisenda pública.

Aquests delictes, segons el magistrat, no perjudiquen els interessos financers de la UE i no es troben indissociablement vinculats amb els delictes competència de la Fiscalia Europea “sense que aquests siguin instrumentals o accessoris dels quals perjudiquen els interessos financers de la Unió”.

Pel que fa al dret d’avocació de la Fiscalia Europea, pel qual demana assumir la competència d’una causa sobre les suposades corrupteles de l’exassessor de José Luis Ábalos, la interlocutòria recorda els pronunciaments del Tribunal Suprem en què ha anat perfilant els límits de la Fiscalia Europea sobre aquesta matèria.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut