Edició 2168

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 02 de juliol del 2024
Edició 2168

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 02 de juliol del 2024

El Jovent Republicà rebutja frontalment aliar-se amb el PSC tant al Parlament com a l’Ajuntament de Barcelona

El col·lectiu insta a evitar que "l'unionisme s'apoderi" de la Generalitat però tampoc vol donar suport "gratuït" a qui "viu de l’independentisme màgic

|

- Publicitat -

El Jovent Republicà aposta perquè ERC no investeixi el candidat de PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, sense un acord per un referèndum. I que tampoc entri ara al govern de Barcelona de Jaume Collboni. Així ho expliquen a l’ACN fonts de l’organització juvenil vinculada a ERC, a qui demanen “coherència” després dels resultats de les eleccions al Parlament del 12-M. Així mateix, el Jovent Republicà (les antigues JERC) insisteixen que “no fa por” anar a una repetició electoral. L’organització juvenil considera que cal evitar que “l’unionisme s’apoderi” de la Generalitat, en referència al PSC. I que tampoc es pot donar “suport gratuït” a Junts, que “viu de l’independentisme màgic” i està “buit de propostes realistes”.

Publicitat

En un comunicat posterior, el Jovent confirma la informació avançada per l’ACN, i subratlla que, un cop iniciada la nova legislatura al Parlament amb l’elecció de la Mesa, “no es pot permetre” que l’unionisme s’apoderi del Govern. L’organització que té Pol Baldomà com a portaveu nacional reflexiona que el PSC comparteix el model de país amb “la dreta més sucursalista”. Així mateix, el Jovent també rebutja donar suport “gratuït” a qui “viu de l’independentisme màgic i buit de propostes realistes”, en referència a Junts.

En aquest sentit, el Jovent demana “coherència i exigència” a ERC, i situa el referèndum com la condició per explorar una hipotètica investidura, junt amb el compromís amb la justícia social. “Si el PSC o Junts no creuen raonables aquestes apostes, la ciutadania haurà de decidir si defensen o no Catalunya. A nosaltres, no ens fan por les urnes”, insisteix el Jovent al comunicat de premsa posterior a la informació avançada per l’ACN.

Et pot interessar  Illa, sobre la investidura: "No hi ha una majoria independentista. Puigdemont no té cap possibilitat"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut