El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha participat aquest diumenge a Sitges (Garraf) en l’acte final de la campanya del món local ‘Un pas endavant cap a la diversitat’ per commemorar el Dia de l’Orgull del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI). En la darrera setmana, més de 100 municipis d’arreu de Catalunya han pintat passos de vianants i mobiliari urbà amb els colors de l’arc de Sant Martí per fer visible el compromís del país amb la defensa dels drets LGTBI. “En un moment que estan sorgint cada vegada més ideologies d’odi que posen en dubte la diversitat, és molt important que reivindiquem els drets de les persones LGTBI”, ha assenyalat el conseller el Homrani.
“I en una situació tan complexa com la pandèmia de la covid-19, és especialment necessari que seguim fent-ho de les formes més imaginatives”, ha continuat el Homrani. “Animem a les ciutats i pobles a que participin en la campanya i visualitzin que la diversitat forma part de la nostra societat i la vivim com un element positiu”, ha manifestat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, que ha estat acompanyat per l’alcaldessa de la ciutat, Aurora Carbonell, i la directora general d’Igualtat, Mireia Mata.
Sitges -un municipi de referència a Catalunya i al món en matèria LGBTI- s’ha adherit a la campanya pintant amb els colors de l’arc iris un pas de vianants al carrer Primer de Maig amb el Passeig de la Ribera. ‘Un pas endavant cap a la diversitat’ està impulsada per la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral (SAI) LGBTI del Departament de Treball i Afers Socials arreu del territori, i va néixer a Terres de l’Ebre, contràriament a la idea que la diversitat LGTBI és principalment urbana.
Els tècnics de cada Servei d’Atenció Integral (SAI), acompanyats d’alcaldes i alcaldesses, policies municipals, voluntaris, gent gran i membres d’entitats, han pintat aquests passos simbòlics cap a una societat i un país que, com diu el lema ‘#OrgullDePaís’, està satisfet de la seva diversitat. Es tracta de la primera vegada que es fa una campanya a tota Catalunya per reivindicar el Dia de l’Orgull LGTBI i donar a conèixer la Xarxa SAI LGBTI, amb 90 punts repartits arreu del territori català.
Els SAIs són serveis municipals o comarcals que presten acompanyament, assistència jurídica, psicològica o comunitària a persones del col·lectiu LGTBI i el seu entorn, i també visibilitza i empodera els valors LGBTI al conjunt de la comunitat. Aquesta xarxa, que també ofereix formació, va obrir el seu primer servei el 17 de maig de 2017 i enguany culminarà amb 100 serveis a tot el territori. És una xarxa única al món, que es vol compartida i al servei de la comunitat LGBTI i de tota la societat.