Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El Govern parlarà del traspàs de la comissaria de Via Laietana a la Comissió Bilateral

|

- Publicitat -

El Govern vol que el grup de treball tècnic de la Comissió Bilateral abordi els traspassos de Rodalies i la comissaria de Via Laietana en la reunió que tindrà lloc entre finals d’octubre i principis de novembre, tal com ha pogut saber l’ACN. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà -màxima representant del Govern a la Bilateral-, també hi vol portar el traspàs del MIR, i Salvament Marítim. Els equips de la Generalitat i la Moncloa n’estan tancant la data i l’ordre del dia. D’altra banda, la comissió d’Infraestructures -que coordina Jordi Puigneró-, es reunirà amb l’Estat al novembre. I la comissió d’Assumptes Econòmics i Fiscals -de Jaume Giró-, al desembre. La segona reunió de la Comissió Bilateral es farà al gener i a Barcelona.

Publicitat

La primera reunió de la Comissió Bilateral, celebrada a l’agost, ja va acordar que les comissions sectorials es reunirien abans d’acabar l’any, i que es crearia un grup de treball tècnic per abordar altres traspassos. Així, el calendari de moment es compleix, i la reunió genèrica -amb Vilagrà i la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, al capdavant- reprendrà la negociació a partir del gener.

A la reunió del grup de treball de la Comissió Bilateral no hi participarà, en principi, cap conseller ni consellera, sinó que la trobada recaurà en perfils tècnics de la Generalitat. L’equip de Presidència també hi vol incloure la gestió de beques; els 200 MEUR de la disposició addicional tercera de l’Estatut; i la gestió de la Inspecció de Treball i Formació Professional.

Acord per les APEUs

La Generalitat i l’Estat ja van arribar dilluns a un acord per implantar les primeres Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs) a Catalunya. Aquestes són instruments de col·laboració públic – privada per impulsar la modernització de les zones urbanes de concentració d’activitats empresarials per incrementar-ne la competitivitat i afavorir-ne la creació d’ocupació.

Et pot interessar  El Govern estudia ajudar econòmicament els cinemes que projecten més pel·lícules doblades en català

L’acord accepta el model de la Generalitat i preveu la incorporació d’una regulació més detallada pel que fa a les contraprestacions econòmiques basades en les aportacions patrimonials públiques no tributàries. Així mateix, contempla que la Llei reculli que les entitats gestores tinguin la mateixa consideració de poder adjudicador.

La subcomissió de seguiment normatiu, prevenció i solució de conflictes de la Comissió Bilateral Generalitat – Estat en relació a la Llei 15/2020 de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana va acordar dilluns resoldre les discrepàncies en relació a diversos articles de la llei catalana. L’acord implica que l’Estat no presentarà un recurs d’inconstitucionalitat contra la norma.

Cal recordar que a la reunió de la Comissió Bilateral de l’agost es va pactar reduir els conflictes competencials entre les dues administracions.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut