El Govern oferirà formacions gratuïtes perquè professionals del sistema de salut pública de Catalunya aprenguin català i, d’aquesta manera, acabar amb el descens de l’ús de la llengua del país als centres sanitaris. Segons han detallat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el conseller de Salut, Manel Balcells, els cursos van dirigits a prop de 2.700 sanitaris i es duran a terme entre el pròxim mes de març i fins al mes de novembre. Les classes de català seran en línia, especialment pensades per a la professió sanitària, i s’impartiran en horari laboral. “Per millorar l’atenció sanitària de la població cal fer-ho amb la llengua pròpia de les persones”, ha defensat Balcells aquest dijous durant l’anunci de la iniciativa.
El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (Conforcat), ens que depèn del Departament d’Empresa i Treball, serà l’encarregat de vehicular les formacions.
Precisament, aquesta setmana s’ha publicat una enquesta del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya que conclou que només el 48% d’aquests professionals usen el català de manera habitual per comunicar-se amb els pacients. Poc més de la meitat –un 55%– s’adrecen primer en català al pacient, però la majoria, 6 de cada 10, el canvien automàticament si la resposta és en castellà.