Edició 2189

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de juliol del 2024
Edició 2189

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de juliol del 2024

El Govern nega que la reunió d’Aragonès i Sánchez sigui per negociar la investidura

Aragonès, tot i que no forma part de l'equip negociador, insistirà a Sánchez en la necessitat del finançament singular

|

- Publicitat -

La reunió que els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez mantindran aquest dimecres “no és per negociar la investidura de ningú”, segons ha assegurat aquest dimarts al migdia la portaveu del Govern en funcions, Patrícia Plaja. La representant de l’executiu català ha subratllat que Aragonès no està implicat en les negociacions per investir un nou cap del Govern, i que, per tant, ell “no tanca investidures”. Amb tot, però, el president en funcions sí que insistirà a Sánchez la necessitat del finançament singular, la qual va ser una de les condicions d’ERC per a donar suport al govern del PSOE, i que torna a ser-ho per a valorar la investidura d’Illa.

Publicitat

Si bé Plaja ha admès que la reunió arriba enmig de les negociacions d’ERC i PSC per explorar una investidura del candidat socialista, Salvador Illa, la portaveu ha reiterat que la trobada s’emmarca en la rúbrica del traspàs de l’Ingrés Mínim Vital. “No esperin l’anunci de res”, ha reblat Plaja. A banda, la representant de l’executiu ha assegurat que Aragonès també vol reiterar la importància de resoldre el conflicte polític mitjançant un referèndum, així com les carpetes de l’estat del benestar i la llengua catalana, marcades per ERC i el Govern com a condicions per investir el proper president de la Generalitat.

La trobada entre els dos presidents, que serà la primera trobada oficial des del desembre del 2023, arriba en un moment en el qual el PSOE s’afanya a fer veure que soluciona el dèficit fiscal per tal d’aplanar el camí per a la investidura d’Illa. Els republicans, per la seva banda, reclamen un model de finançament singular per a Catalunya similar al concert basc, així com el compliment dels acords anteriors, com és el traspàs de Rodalies i el reforç financer d’aquesta infraestructura.

Et pot interessar  Rovira reivindica les dones feministes en política al costat de Forcadell després de proposar-la per a presidir ERC

La reunió tindrà lloc a les 12 hores al Palau de la Generalitat. Posteriorment, es farà la signatura del conveni del traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), per part de la ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, i del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. Al finalitzar l’acte, la ministra i el conseller compareixeran davant els mitjans de comunicació per separat.

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut