Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El Govern finança amb 250 milions d’euros la construcció d’habitatge de lloguer social a Catalunya

L'executiu dobla l'import dels préstecs anunciats fa un any, amb els s'han impulsat 397 habitatges socials

|

- Publicitat -

El Govern ha publicat aquest dimarts una nova convocatòria de finançament per abaratir el cost de la construcció d’habitatges de lloguer social. En concret, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i l’Institut Català de Finances (ICF) han obert una línia de préstecs dotada amb 250 milions d’euros per a promotors públics i privats que construeixin habitatges amb protecció oficial de lloguer. Aquests hauran de disposar d’alguna subvenció pública, de la Generalitat o dels fons Next Generation, ja que els permetrà finançar la part del cost dels habitatges que no queda coberta amb la subvenció. La nova línia de finançament dobla l’import de l’anunciada fa un any, amb la que s’han impulsat fins a 397 habitatges socials a Catalunya.

Publicitat

Els beneficiaris de l’ajut podran sol·licitar a l’ICF un crèdit mínim de 250.000 euros, amb un interès inicial del 3,65%, a amortitzar en un màxim de trenta anys, del qual l’AHC en bonificarà el 0,70%. En total, la dotació pressupostària de l’AHC per a les bonificacions del 2024 és de 2,1 milions.

L’Executiu preveu que la xifra d’habitatges socials construïts a Catalunya a través d’aquestes subvencions augmenti un cop l’ICF hagi aprovat les operacions que actualment es troben en estudi. En total, segons apunten, des del 2018 el Govern ha destinat 224,3 milions d’euros a finançar projectes d’adquisició i promoció d’habitatge de lloguer social, fent possibles 2.834 habitatges socials a Catalunya.

Et pot interessar  Campuzano insisteix que Catalunya no firmarà el conveni sobre els 31 menors migrats sols perquè "n’acabarà acollint més"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut