Edició 2266

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 08 de octubre del 2024
Edició 2266

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 08 de octubre del 2024

El Govern espanyolista del PSC evita concretar si Illa assistirà als actes militars del 12-O a Madrid

Els presidents independentistes han evitat assistir o ho han fet amb incomoditat

|

- Publicitat -

El Govern de la Generalitat que lidera el PSC, el més espanyolista de la història, evita aclarir si el president de la Generalitat Salvador Illa assistirà als actes oficials del 12 d’octubre a Madrid, que inclouen la recepció del rei Felip VI i la desfilada militar als carrers de la capital. Es tracta d’una cita que els presidents independentistes o nacionalistes han evitat o els ha resultat incòmoda, i que, enguany, suposarà coincidir amb els presidents autonòmics que han carregat contra el finançament singular per a Catalunya mentre presumien de gastar els diners dels catalans i catalanes.

Publicitat

La portaveu del Govern, Sílvia Paneque, ha optat per esquivar la pregunta sobre l’assistència d’Illa a aquests actes, tot i que falten només quatre dies per a la seva celebració. Paneque s’ha limitat a dir que “quan hi hagi les agendes tancades es donarà compte” del que farà Illa.

Amb tot, però, la resposta de la portaveu ha resultat xocant, perquè des de l’arribada d’Illa a la Generalitat i fins ara, cada dimarts s’ha informat puntualment de totes les reunions i cites destacades del president de la setmana en curs. De fet, la setmana passada la pròpia Paneque va evitar respondre sobre el 12 d’octubre apel·lant a que s’informa habitualment de les cites de la setmana i no s’hi va més enllà. La portaveu, però, ha volgut treure ferro a la seva resposta i ha justificat que no es concreti simplement perquè el Govern dona compte de les cites “quan s’han tancat del tot”.

Et pot interessar  Illa vol que Catalunya “recuperi el lideratge econòmic d’Espanya” sense solucionar abans el dèficit ni l'espoli fiscal
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut