Edició 2229

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024
Edició 2229

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024

El govern espanyol reitera que l’acord d’ERC i el PSC “no parla de concert econòmic” però insisteix a “complir-lo” després de l’amenaça d’ERC

Des de la Moncloa eviten el "debat nominal" i es limiten a insistir en el fet que el nou model "no suposarà cap greuge pels altres territoris"

|

- Publicitat -

El govern espanyol, neguitós arran de l’amenaça d’ERC de retirar-li el suport al Congrés, afirma que “complirà” el pacte amb els republicans sobre el finançament, segons han assegurat fonts de la Moncloa a l’ACN. No obstant això, des del Ministeri d’Economia i Hisenda, unes altres fonts reiteren les declaracions de la ministra, María Jesús Montero, segons les quals l’acord entre el PSC i ERC “ni és un concert econòmic ni és una reforma de l’ús del sistema de finançament”.

Publicitat

Des de la Moncloa, així com des del ministeri, es limiten a insistir que el pacte tancat entre republicans i socialistes suposa un nou model de finançament que avança en l’autogovern de Catalunya “i cap a la federalització d’Espanya”, tot respectant “la solidaritat interterritorial i la igualtat entre espanyols”. “No és un debat nominal” afirmen. La mateixa Montero va insistir molt en el concepte de la solidaritat; de fet, va assegurar que el nou model no suposaria cap greuge pels altres territoris, és a dir, que l’Estat continuarà espoliant Catalunya, però ara sota el concepte de la “solidaritat interterritorial”. 

Fonts del Ministeri d’Hisenda afirmen que la postura de Montero és “clara” i que “avala l’acord”, així com que el seu compromís és complir-lo. En tot cas, han reiterat que el text pactat entre el PSC i ERC “no parla de concert econòmic”.

Et pot interessar  Bolaños resta importància a les crítiques de Junts sobre l'aplicació de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut