Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El govern espanyol insisteix que “complirà” l’acord i es reunirà amb Junts aquesta setmana

Pilar Alegría no aclareix si seran reunions públiques i diu que se sabrà el nom del mediador quan estigui "clar"

|

- Publicitat -

La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha insistit aquest dilluns que el PSOE “complirà” els acords amb Junts i, per tant, es produirà una reunió entre les dues formacions abans que acabi el mes de novembre. “El que s’acorda, es fa”, ha sentenciat en una entrevista a TVE. En aquests moments, segons Alegría, els dos partits “estan parlant i intercanviant agendes” i les trobades es faran “amb la màxima normalitat”. “Les reunions a les quals ens vam comprometre es duran a terme”, ha sentenciat. No ha aclarit si s’anunciaran amb antelació, perquè “l’important és que es conegui el resultat”, i ha apuntat que els ciutadans coneixeran el nom de verificador quan estigui “clar”.

Publicitat

“Hem estat molt transparents en aquestes setmanes de negociacions, i quan s’ha acordat alguna cosa amb les diverses formacions polítiques el PSOE ha actuat amb transparència, hem mostrat l’acord als ciutadans i hem explicat els diversos punts”, ha dit.

Tal com ha fet aquest cap de setmana el president espanyol, Pedro Sánchez, Alegría ha insistit que el PP també es beneficiarà dels efectes de l’amnistia, perquè “totes les lleis i mesures que van en benefici de millorar la convivència d’un país, de reduir i si és possible eliminar la conflictivitat territorial, són una bona notícia per al govern i per a l’oposició”. La llei d’amnistia, segons Alegria, “va en aquesta línia” i permetrà “millorar les quotes de convivència” i “retornar a la política el que mai havia d’haver sortit de la política”.

Alegría també ha expressat el seu “respecte” a la separació de poders i a la tasca del poder judicial, i ha acusat el PP de fer el contrari del que promulga, tot recordant que l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va provar de “manipular la Fiscalia amb objectius polítics”, i el portaveu al Senat del PP, Ignacio Cosidó, va admetre que “tenien la possibilitat de controlar la Sala Segona del Tribunal Suprem”.

Et pot interessar  Illa té "ganes" de governar amb ERC i Comuns per resoldre l'habitatge i acusa Junts de buscar la repetició electoral
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut