Edició 2223

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de agost del 2024
Edició 2223

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 26 de agost del 2024

El govern espanyol insisteix en la reforma de la llei d’estrangeria davant la situació migratòria de les Canàries

La qüestió migratòria estarà a l'ordre del dia de la pròxima conferència de presidents autonòmics

|

- Publicitat -

El govern espanyol ha insistit en la reforma de la llei d’estrangeria com a “única solució” per donar resposta a la situació migratòria de les Canàries. Aquest divendres al matí, el president Pedro Sánchez i el cap de l’executiu canari, Fernando Clavijo, s’han reunit a l’illa de la Palma (Canàries) per abordar aquesta qüestió. El ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres, ha atès els mitjans de comunicació posteriorment per conjurar-se a aconseguir els “suports suficients” perquè la reforma tiri endavant, tant al Congrés com a les autonomies. El ministre ha explicat que la qüestió migratòria a l’ordre del dia de la pròxima conferència de presidents autonòmics que se celebrarà a Cantàbria, en una data encara per fixar.

Publicitat

De moment, per fer front a la urgència, des del ministeri d’Hisenda es transferiran 50 milions d’euros a Canàries per fer front al context migratori actual. A llarg termini, el govern espanyol aposta per la modificació de l’article 35 per incloure-hi “el mecanisme solidari i vinculant”. És a dir, és obligar les comunitats autònomes a rebre menors migrants quan un dels territoris estigui a més del 150% de capacitat com passa actualment a les Canàries.

La reforma de la llei d’estrangeria ja es va portar a votació el passat 23 de juliol, però PP, Vox i Junts van tombar-la votant-hi en contra. Torres ha dit que cal “seguir avançant perquè se sumi el PP” al canvi legislatiu, i ha recordat que és amb el partit que més van “intercanviar” documents durant la negociació.

El president del govern canari, Fernando Clavijo, ha dit que s’han sentit “sols i abandonats”. Tot i això, s’ha situat al costat del govern espanyol reclamant la modificació de la llei d’estrangeria. S’ha compromès a “redoblar els esforços” per assolir un “gran acord” en aquesta matèria, fixant-se en el PP tenint en compte que és la primera força política al Congrés i que governa la majoria de les comunitats autònomes.

Et pot interessar  El Govern espanyol més progressista de la història pacta amb els sindicats i la patronal privatitzar algunes baixes comuns

Unes hores abans, el portaveu del PP, Borja Sémper, ha recriminat a Sánchez que no s’hagi reunit amb el president de les Canàries fins a finals d’agost. En una atenció als mitjans, els populars també han reclamat que es trobi amb tots els presidents autonòmics. Així mateix, Sémper ha dit que el govern espanyol tracta amb “nul·la humanitat” les persones immigrants.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut