Edició 2168

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 02 de juliol del 2024
Edició 2168

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 02 de juliol del 2024

El govern espanyol diu que amb l’amnistia “hi ha cada cop menys independentistes”

Bolaños treu pit del suposat "patriotisme intel·ligent" del PSOE mentre aplaudeix que "des del 2018 a Catalunya es compleix la llei i la Constitució"

|

- Publicitat -

La llei d’amnistia que es votarà aquest dijous al Congrés s’ha colat entre els temes centrals de la sessió de control al govern espanyol celebrada aquest matí. Per l’executiu, la norma és una mostra del seu “patriotisme intel·ligent” que contrasta amb el nacionalisme “tòxic” que, segons el ministre de Presidència, Félix Bolaños, abandera el PP. “Hi ha cada vegada menys independentistes i al Parlament de Catalunya hi ha una majoria constitucionalista que vol seguir a Espanya”, ha argumentat abans de recordar que el sobiranisme va créixer sota governs dels populars. El PP, per contra, ha criticat que una amnistia “que consagra la desigualtat” sigui l’única llei que el PSOE i els seus socis han pogut impulsar fins ara.

Publicitat

“Des del 2018 a Catalunya es compleix la llei i la Constitució, no es convoquen referèndums i legals ni s’aproven lleis de desconnexió”, ha remarcat Bolaños. També la vicepresidenta primera, María Jesús Montero, ha asseverat que mesures com els indults o l’amnistia han permès que els catalans, per primera vegada, no hagin votat de forma majoritària al Parlament forces nacionalistes o independentistes. “Al PP li hauria agradat que l’independentisme hagués redoblat els seus resultats”, ha criticat.

“Tots hem de complir la llei menys els que els van vendre a vostès la investidura. Per ells, privilegis i prebendes”, ha asseverat per la seva banda la diputada popular Ester Muñoz. “Pels independentistes tot, i pels espanyols, res”, ha lamentat. En la mateixa línia, el diputat popular Borja Sémper ha qualificat l’amnistia de “corrupció” i “d’immoralitat política”. “Això en altres temps es deia casta, ara es diu ‘sanxisme'”, ha exposat en un debat que han obert Sánchez i Feijóo.

Et pot interessar  Rull posa en marxa el compte enrere fins al 26 d'agost en constatar davant del ple que no hi ha candidat
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut