Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El govern espanyol compleix l’amenaça i porta al Constitucional la ILP per declarar la independència

Bolaños diu que la mesura és "divisiva", "fractura la societat" i "genera tensió", a més de posar en perill "la Constitució"

|

- Publicitat -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la decisió del govern espanyol de recórrer davant del Tribunal Constitucional (TC) la ILP tramitada al febrer a la mesa del Parlament per declarar la independència. La impugnació de l’acord de la mesa per part de l’executiu suposa la “paralització immediata” de la tramitació de la ILP, segons ha remarcat en roda de premsa el ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños.

Publicitat

La ILP que la Mesa del Parlament va tramitar el passat mes de febrer amb els vots d’ERC, Junts i la CUP instava la cambra catalana a declarar la independència quan es donin tres circumstàncies: quan s’aprovi la llei, quan es negociï amb la comunitat internacional la “forma i el moment” de la declaració d’independència i quan sigui declarada per una majoria absoluta dels diputats en una sessió solemne del Parlament.

La mesura, però, a ulls del govern espanyol suposa un perill del qual cal protegir l’Estat espanyol i la seva Constitució. El recurs, doncs, en paraules de Bolaños, “protegeix la Constitució, que és el nostre marc de diàleg i convivència”. Ha afegit que la proposta, impulsada per Solidaritat Catalana i avalada per Junts i la CUP, és “divisiva”, “fractura la societat” i “genera tensió”.

Et pot interessar  El govern espanyol vol limitar el lloguer temporal a causes justificades i permetre als veïns vetar pisos turístics
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut