Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

El Govern enceta les negociacions amb ERC i Comuns pels pressupostos

Paneque assegura que aquests contactes aniran en "paral·lel" amb el finançament, però alerta que en ser una qüestió "estructural" s'allargarà "setmanes i mesos"

|

- Publicitat -

El Govern del PSC ha deixat clar que la seva prioritat, abans de donar compliment als acords d’investidura tancats amb ERC i els Comuns, és tenir un projecte pressupostari de cara el mes de gener. Així, després d’haver rebutjat aprovar els comptes treballats pel Govern d’Aragonès per a aquest any 2024 perquè hi hauria “masses negociacions” alhora, la portaveu del Govern, Sílvia Paneque, ha assegurat que l’executiu ja està enfocat a trobar suports pel projecte pressupostari de l’any que ve.

Publicitat

Paneque ha explicat que el Govern ja ha obert converses amb ERC i els Comuns per negociar els pressupostos; les dues formacions seran els “socis preferents” de l’executiu, ja que van facilitar la investidura de Salvador Illa, però l’executiu no tanca la porta a conversar amb altres grups parlamentaris. Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu la portaveu ha explicat que ja hi ha hagut “unes converses molt incipients amb els socis prioritaris” i ha recordat que l’objectiu del Govern és que els comptes entrin en vigor l’1 de gener del 2025.

La consellera ha afirmat que aquests contactes aniran “en paral·lel” a la negociació per a la reforma del finançament. No obstant això, ha advertit que aquesta qüestió és “estructural” i, per tant, que les negociacions s’allargaran “setmanes i mesos”.

Sobre els comptes, aquest mateix dimarts el Govern ha fixat un sostre de despesa no financera de 37.783 milions d’euros per al 2025. Aquest és el primer pas per començar a elaborar els pressupostos.

Paneque no s’ha volgut referir al fet que justament els dos socis prioritaris tinguin congressos als seus partits aquesta tardor. La portaveu, que ha volgut mostrar el seu “respecte” a totes les formacions, s’ha mostrat confiada que tot i aquests processos interns els diversos grups parlamentaris “tindran la seva mirada centrada en els interessos de Catalunya” i “en desenvolupar les polítiques que van marcar com a prioritàries als acords d’investidura”.

Et pot interessar  Junts demana oficialment la compareixença d'Illa al Parlament per la composició del Govern
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut