Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

Primera reunió en Consell Executiu del Govern de Salvador Illa

Un dels punts més destacats de la reunió d'aquest dimarts és la creació del comissionat del pla de barris, càrrec que ocuparà l'exsenador i exregidor del PSC Carles Martí

|

- Publicitat -

El nou Govern de la Generalitat encapçalat per Salvador Illa ja s’ha posat en marxa. Després que ahir prenguessin possessió del càrrec els setze nous consellers i conselleres, aquest dimarts ha tingut lloc la primera reunió del Consell Executiu, la qual ha començat puntualment a dos quarts de deu del matí, i que servirà per a aprovar les primeres mesures relatives a l’estructura de l’executiu. Posteriorment, a dos quarts d’una del migdia, compareixerà la nova portaveu i consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, per a donar compte dels acords.

Publicitat

Un dels punts més destacats de la reunió d’aquest dimarts serà la creació del comissionat del pla de barris, càrrec que ocuparà l’exsenador i exregidor del PSC Carles Martí.

Illa ha deixat una carta sobre la taula a cadascun dels nous consellers i conselleres. En la missiva, el 133è president els felicita i els recorda que “els catalans i catalanes esperen molt del seu Govern i ens exigiran que complim”. És per això que demana a l’executiu que “assumeixi els problemes reals que hi ha a la societat” i que governi “sense dogmatismes ni exclusions, amb generositat i mà estesa”.

Tal com va fer aquest dilluns durant la presa de possessió del seu Govern, el nou president de la Generalitat fa bandera del “diàleg”. I també llança un avís: “Catalunya es governa més enllà de les parets del Palau de la Generalitat i més enllà de la plaça Sant Jaume”.

La carta conclou amb una cita del discurs d’investidura del president Josep Tarradellas en tornar de l’exili: “Catalunya no va abandonar mai, ni tan sols en les pitjors circumstàncies, la voluntat d’autogovernar-se”.

Et pot interessar  PSC i ERC encaren la recta final de la negociació per a investir Illa amb la mirada posada a les bases republicanes
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut