Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El Govern demana a la Brussel·les que “revisi” la regulació de presó preventiva i el delicte de sedició a Espanya

|

- Publicitat -

El Govern demana a la Comissió Europea que “revisi” la regulació de presó preventiva i el tipus penal de sedició a Espanya. En el marc de la consulta de l’executiu europeu per elaborar l’informe anual sobre l’estat de dret, el Govern, a través de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, recomana a la Comissió “revisar” que no s’utilitza la presó preventiva “amb intencions punitives o per impedir l’exercici de drets polítics reconeguts”. D’altra banda, el Govern també proposa que es modifiqui el sistema d’elecció del poder judicial per garantir-ne la “pluralitat” i que les institucions europees facin una auditoria “exhaustiva” sobre la “imparcialitat” i la “neutralitat política” en el sistema judicial espanyol.

Publicitat

A banda del Govern, en la consulta també han participat entitats catalanes com el Consell de l’Audiovisual de Catalunya o l’Oficina d’Antifrau de Catalunya. Aquesta última ha aportat propostes per incrementar la prevenció i el control de la corrupció.

Per la seva banda, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha aportat els informes que elabora periòdicament de pluralisme polític, campanyes electorals i recomanacions per processos electorals.

Et pot interessar  El Govern estudia ajudar econòmicament els cinemes que projecten més pel·lícules doblades en català
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut