Edició 2244

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2244

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

El Govern del PSC sosté que el finançament singular de Catalunya també beneficiarà Espanya

El PSC està d'acord amb el fet que Catalunya continuï aportant diners a l'Estat malgrat les dècades d'espoli i infrafinançament

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern i consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, ha defensat que el finançament singular pactat amb ERC “no va en contra de ningú” sinó que beneficia Catalunya i, per tant, beneficia Espanya. “Sempre que a Catalunya li ha anat bé, a Espanya li ha anat bé”, ha afegit en una entrevista a RTVE. Preguntada per les crítiques de dirigents del PSOE, Paneque ha explicat que el Govern s’allunyarà del “soroll” perquè “distreu”. I també ha avisat que l’executiu català no es perdrà en el “debat sobre paraules” tot argumentant que l’acord amb ERC és públic. “El que diu l’acord és el que diu l’acord”, ha conclòs.

Publicitat

La portaveu ha argumentat que el Govern vol un finançament per millorar les polítiques i, per tant, la vida dels catalans. “No el volem perquè sí, no per imposar Catalunya per sobre d’altres regions”. En aquest sentit, ha qualificat de “just” que el nou model respecti el principi d’ordinalitat.

Panque ha insistit que la prioritat del Govern és ara tenir pressupostos al gener del 2025 i situa per després la negociació sobre el model de finançament. Ha volgut deixar clar que no vincula aprovar els comptes amb els socis d’investidura i el finançament singular.

Pel que fa a l’amnistia, la portaveu ha defensat que s’ha d’aplicar a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i a la resta de persones beneficiades. Així mateix, ha considerat “prematur” parlar d’indultar als qui no se’ls apliqui l’amnistia. Segons ha dit, ara s’ha d’aplicar la llei i ha tornar a demanar que el poder judicial respecti la llei aprovada per una majoria del Congrés.

Et pot interessar  ERC recorda a Illa que els seus vots "no estan garantits" i l'insta a complir els acords "sense excuses"

En referència a la possibilitat que ERC i comuns acabin formant part de l’executiu presidit per Salvador Illa, Paneque s’ha limitat a dir que “en aquests moments no és una qüestió del Govern”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut