Edició 2225

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de agost del 2024
Edició 2225

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de agost del 2024

El Govern del PSC que el 2017 s’aliava amb l’ultradreta espanyolista centra la Diada en la “lluita contra l’extrema dreta”

L'executiu destaca que la nova imatge per l'11-S destaca els valors de "la unitat, la diversitat i la transversalitat"

|

- Publicitat -

El Govern de Salvador Illa dona continuïtat a la proposta institucional de la Diada Nacional de Catalunya dissenyada per l’executiu de Pere Aragonès pel que fa a la imatge gràfica, l’eslògan i els actes institucionals. El cartell ha estat dissenyat per Sergi Delgado i consta d’unes línies geomètriques que configuren un cor amb els colors de la Senyera. El lema escollit és “molts cors, un sol batec”. La portaveu del Govern, Sílvia Paneque, ha destacat els valors de “la unitat, la diversitat i la transversalitat”. “És un missatge contra el feixisme i l’extrema dreta”, ha afegit Illa recupera el missatge institucional de la Diada des del Palau de la Generalitat després que Aragonès el fes des d’altres llocs els últims anys.

Publicitat

El guanyador del concurs de la imatge gràfica és Sergi Delgado. La portaveu ha destacat que el missatge del disseny aplega tres conceptes: “unitat, identitat, i l’amor o l’estima”. Des del Govern han destacat “l’estètica, la tipografia i el concepte de fons” de la imatge.

L’executiu socialista implementarà la mateixa idea que tenia el d’ERC de cara a la Diada. Paneque ha explicat que és un disseny que es prepara amb setmanes d’antelació, però també ha assegurat que el missatge previst ja els ha semblat “oportú”.

Paneque ha dit que és la Diada de “tots”, “de qualsevol persona que visqui a Catalunya, pensi el que pensi i parli el que parli”, ha remarcat. La consellera ha comentat també els elements “contra el feixisme i l’extrema dreta”. “Són projectes excloents i que assenyalen la diversitat com un problema i no com una riquesa”, ha manifestat la portaveu sobre la ultradreta.

Et pot interessar  El Govern del PSC valida el nefast informe que els Mossos van enviar al Suprem i nega la seguretat a Puigdemont

Missatge institucional des de Palau

Illa recupera el missatge institucional des del Palau de la Generalitat que s’emetrà el 10 de setembre a les nou del vespre. Aragonès havia fet el discurs televisat des d’altres espais com ara la seu de l’Institut d’Estudis Catalans l’any passat o des del Fòrum romà d’Empúries el 2022.

Pel que fa als actes institucionals, el Govern farà l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova l’11 de setembre a les nou del matí. També participarà de l’acte institucional que tindrà lloc a les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch, a Barcelona. Serà dirigit per l’actriu i guionista Marta Bayarri que s’ha marcat com a objectiu “apropar-lo a la gent més jove”.

Bayarri no ha volgut desvelar molta informació sobre el programa, però ha avançat que serà un “acte transversal i transgeneracional”. Hi haurà artistes musicals “molt rellevants”, testimonis de sectors diferents de la societat com ara de la literatura, l’esport o la ciència o elements de la festa popular.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut