Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El govern d’Armengol aprovarà uns pressupostos rècord de més de 7.200 milions d’euros

|

- Publicitat -

Els pressupostos que aprovarà el govern de Francina Armengol superaran els 7.200 milions d’euros, convertint-los així en uns comptes rècord. Els pressupostos de les Balears per l’any 2023 tindran un gran caràcter inversor, enfocant-se principalment a la construcció i ampliació de la xarxa ferroviària, així com projectes de construcció d’habitatges. La intenció de l’executiu d’Armengol és aprovar els comptes aquest dilluns, 31 d’octubre, per tal d’iniciar la seva tramitació al Parlament.

Publicitat

La principal font de finançament d’aquests pressupostos ve marcada pel sostre de despesa, que enguany se situa en 5.947 milions d’euros, segons Última Hora. El govern balear haurà de demanar un préstec de 1.200 milions d’euros als bancs, amb els quals es finançarà el pagament del deute, i uns 120 milions d’euros es computaran com a dèficit. Per altra banda, el govern d’Armengol rebrà prop de 3.350 milions d’euros del sistema de finançament (700 milions més que l’any 2021), i els ingressos propis de les Balears també han augmentat considerablement a causa de la recaptació de l’impost de transmissions patrimonials.

Amb tot, les primeres informacions apunten que les principals inversions seran per la Conselleria d’Educació, Afers Socials, Medi Ambient i Mobilitat . Rebran 1.100 milions d’euros, 350 milions i 200 milions, respectivament. Per la seva banda, IB-Salut també veurà incrementat el seu pressuposto, amb moltes probabilitats que superi els 2.000 milions d’euros.

Et pot interessar  El PSIB ofereix els vots al PP per expulsar Le Senne de la presidència del parlament de les Balears
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut