Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El Govern crearà la figura del representant permanent de l’Agència Catalana de Cooperació a Palestina

Serret considera que amb l'atac al camp de Rafah s'han creuat "totes les línies vermelles" i exigeix un alto el foc

|

- Publicitat -

El Govern ha anunciat la creació de la figura del representant permanent de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a Palestina. “Aquest representant significarà la presència de l’ACCD ‘in situ’ sobre el terreny i ha de ser una mesura per reforçar el suport a la cooperació, l’ajut humanitari, la defensa dels drets humans i la reconstrucció del país”, ha assenyalat aquest dilluns la consellera d’Acció Exterior i UE, Meritxell Serret. La plaça es crearà “en les properes setmanes” i llavors es farà el concurs de selecció. En paral·lel, Serret ha deplorat l’atac al camp de desplaçats de Rafah –amb més de cinquanta morts-, ha afirmat que s’han creuat “totes les línies vermelles” i ha exigit un alto el foc.

Publicitat

Israel està vulnerant el dret internacional humanitari amb aquest atac en una zona suposadament segura. És injustificable aquesta ofensiva indiscriminada contra la població civil”, ha continuat la titular d’Acció Exterior i UE, que ha reclamat de nou una reacció de la comunitat internacional. “Cal un front comú per demanar al govern d’Israel que compleixi les resolucions internacionals i, especialment, la de la Cort Internacional de Justícia”, ha apuntat Serret. “Es necessita un alto el foc de manera immediata i permanent, que hi hagi l’alliberament dels ostatges i una investigació per esclarir les violacions dels drets humans. Que no quedin impunes ni les que hagi pogut causar Hamàs ni les del govern d’Israel”, ha recalcat la consellera d’Acció Exterior i UE.

“La solució del conflicte passa també per la diplomàcia i el reconeixement de Palestina”, ha reflexionat en veu alta Serret, que ha celebrat que hi hagi nous estats que demà se sumin a aquest reconeixement (Espanya, Irlanda i Noruega). “Palestina és un país prioritari per a Catalunya, com ho demostra l’aportació enguany d’1,6 MEUR a les agències de Nacions Unides que treballen sobre el terreny”, ha manifestat la titular d’Acció Exterior i UE, que ha anunciat aquest nou representant de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament a Palestina. “Una figura que ja existeix en territoris com el Marroc, Moçambic i, ben aviat, també hi serà a Colòmbia. L’impacte de la guerra i les vulneracions de drets humans justifiquen que també estigui a Palestina”, ha conclòs Serret.

Et pot interessar  S'inaugura la nova Place de Catalogne, el primer bosc urbà de París
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut