Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

El Govern crea el Comissionat de barris per lluitar contra “la segregació urbana”

El primer Consell Executiu del president Salvador Illa nomena Carles Martí com a responsable d'aquesta iniciativa

|

- Publicitat -

La Generalitat ha creat el Comissionat per a l’impuls de les polítiques de millorament urbà, ambiental i social dels barris i les viles per combatre “la segregació urbana”. Es tracta d’una de les dues mesures aprovades aquest dimarts en el primer Consell Executiu del president Salvador Illa i aquest òrgan s’adscriu al Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, que el dirigirà amb la coordinació dels municipis i altres sectors vinculats per assegurar la cohesió social, la convivència i la seguretat. En aquesta primera trobada també s’ha nomenat Carles Martí com a responsable del Comissionat de barris que s’encarregarà de dissenyar, implementar i avaluar les actuacions, tenint en compte l’emergència climàtica.

Publicitat

Aquest òrgan assessorà Territori, Habitatge i Transició Ecològica en polítiques de millora de l’àmbit urbanístic, ambiental i social dels barris i localitats, d’acord amb el principis recollits a la normativa i a l’Agenda dels pobles i ciutats Catalunya 2050. També tindrà com una de les seves “tasques principals”, planificar, impulsar i coordinar programes, projectes i estudis per garantir “una visió transversal que incorpori també els àmbits d’acció comunitària a barris i viles vulnerables”.

D’altra banda, intervindrà en la planificació estratègica dels recursos i les operacions a desenvolupar per tal de garantir l’assoliment dels objectius amb la màxima eficiència. Alhora, vetllarà per la “transversalitat” per afrontar la problemàtica física, social i ambiental dels barris vulnerables i les àrees urbanes d’atenció especial.

Carles Martí serà el comissionat i serà una nova figura dins el Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica. Nascut a Barcelona el 1966, és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona (UB). Ha tingut diversos càrrecs a l’Ajuntament de Barcelona, des de 1995, com a primer tinent d’alcalde, regidor dels districtes de Ciutat Vella i Sarrià-Sant Gervasi, president del Tibidabo SA, regidor de Cultura i ; responsable del Pla d’Actuació Municipal, d’Inversions, d’Edicions i Publicacions i del Nomenclàtor de la Ciutat i coordinador de l’àrea de Benestar i Cohesió Territorial de Cultura, Educació, Esports, Immigració, Participació Ciutadana, Cooperació Internacional, Joventut i Dona, entre d’altres.

Et pot interessar  Junts, contundent contra Sàmper pel fitxatge al PSC mesos després d'haver estripat el carnet del partit

També va ser senador per la demarcació de Barcelona, entre 2011-2015, i des de 2018 exercia com a tècnic superior a la gerència de la UB, desenvolupant com a tasca principal l’impuls i la coordinació dels Campus de les Arts.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut