Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El Gobierno de Sánchez ens “regala” augmentar el deute 500 MEUR malgrat l’espoli fiscal

|

- Publicitat -

El govern de l’Estat i la Generalitat han acordat elevar el marge de dèficit de què disposen les comunitats autònomes del 0,1% al 0,3%. Segons avança el diari ‘Ara’ i confirmen a l’ACN fonts d’ambdós executius, aquesta diferència permetrà a la Generalitat disposar d’uns 500 milions més per despesa als comptes del 2023. La decisió, que afecta a totes les comunitats, va tancar-se a la reunió que van mantenir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del Gobierno, Pedro Sánchez, a Madrid el passat 15 de juliol. Per compensar aquesta despesa i complir amb els compromisos financers amb Europa, l’Estat retallarà el seu marge de dèficit.

Publicitat

Tot plegat, en una nova maniobra de l’Estat espanyol per vendre una voluntat d’entesa amb Catalunya quan l’únic que n’estan autoritzant és un augment del seu deute mentre es manté l’espoli fiscal, enlloc de retornar tota la partida de diners de la inversió no executada dels pressupostos.

 

 

Et pot interessar  Catalunya rebrà un rècord de 25.645 milions en concepte d'entregues a compte el 2024, un 9,7% més que l'any anterior
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut