El fiscal del Tribunal Suprem Álvaro Redondo va canviar de criteri sobre la possibilitat d’investigar per terrorisme el Tsunami Democràtic perquè inicialment pensava que els controladors aeris de l’aeroport del Prat no podien sortir del seu lloc de treball durant l’acció del Tsunami l’octubre del 2019. Més tard va saber que els controladors sí que podien sortir, i per tant no hi havia detenció il·legal, sinó que no marxaven perquè els manifestants no deixaven entrar els controladors del torn següent, cosa que hauria provocat que no hi hagués ningú al seu lloc de feina. Ho han explicat fonts coneixedores de les vicissituds del primer esborrany i l’informe definitiu.
Així, l’esborrany inicial considerava que els manifestants havien impedit marxar als controladors, cosa que suposaria un delicte de detenció il·legal i podria circumscriure’s en el marc d’una acció terrorista. No obstant això, poc més de 72 hores després, el fiscal Redondo va presentar a la Junta de Fiscals del Tribunal Suprem un informe on sostenia la tesi contrària, que no veia terrorisme en aquella acció a l’aeroport del Prat de l’octubre del 2019.
L’informe sosté que els manifestants sí que deixaven marxar als controladors, però no deixaven entrar els treballadors del torn següent que els havia de substituir. Això va fer que els controladors que eren al seu lloc de treball no deixessin la feina per poder seguir mantenint obert el control aeri de la zona de l’aeroport. En no apreciar el delicte de detenció il·legal, feia decaure el de terrorisme en l’informe definitiu.
No obstant, aquest informe, que el fiscal general de l’Estat va conèixer abans de ser elevat a la Junta de Fiscals del Suprem, va ser rebutjat per aquest organisme per una aclaparadora majoria de 12 a 3. La postura definitiva de la fiscalia la marcarà un informe de la número 2 del ministeri públic, la tinent fiscal del Suprem, Ángeles Sánchez Conde.