Edició 2274

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024
Edició 2274

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024

El Fiscal General descarta dimitir i convoca la Junta de Fiscals

García Ortiz defensa la seva actuació i diu que va fer la nota de premsa per combatre "falsedats" de la parella d'Ayuso

|

- Publicitat -

El Fiscal General de l’Estat, Álvaro Garcia Ortiz, ha fet públic un comunicat on descarta dimitir fruit de la decisió del Tribunal Suprem d’obrir una investigació contra ell per un suposat delicte de revelació de secrets en difondre dades sobre Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. El Fiscal anuncia que ha convocat per aquest dijous una reunió de la Junta de Fiscals de Sala i del Consell Fiscal per comunicar aquesta decisió i “proporcionar les explicacions oportunes”.

Publicitat

El fiscal admet que la investigació que s’ha obert contra ell és inèdita a l’Estat i obliga a una “profunda reflexió sobre els fets que la motiven, les circumstàncies que l’envolten i les conseqüències que pot generar no només en la futura actuació del Ministeri Fiscal, sinó a tota la justícia espanyola”. En tot cas, defensa la seva actuació en la difusió de la nota de premsa en què desmuntava les afirmacions que va donar la defensa de la parella d’Ayuso sobre un oferiment d’un acord que no va existir.

Ortiz recorda que l’ordenament jurídic atribueix a la fiscalia la funció d’informar de les qüestions rellevants per garantir el dret a la ciutadania a rebre una informació verídica, “i més en un cas com aquest on es difonien boles o falsedats comprometien la imatge de la institució i de diversos dels seus integrants”. En aquest sentit, afirma que la condició d’investigat permetrà que pugui exercir plenament el seu dret a la defensa, i sosté que la seva continuïtat al càrrec és “el més prudent per a la institució a curt i mitjà termini”.

Et pot interessar  El Suprem obre una causa contra el fiscal general per revelació de secrets en el cas de la parella d’Ayuso

Per això anuncia “la seva intenció de seguir exercint” les seves responsabilitats. “Sóc conscient de la repercussió pública de la notícia, i no desconec l’afectació que suposarà en la tasca dels fiscals del nostre país”, afirma, “però és precisament la ponderació d’aquestes circumstàncies el que em persuadeix de seguir exercint plenament” les atribucions legals.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut