Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

El Constitucional manté el cop d’Estat judicial contra l’amnistia en plena Diada de Catalunya

Els jutges espanyols es confabulen amb el PP i el socialista Emiliano García Page en una clar atac que busca eliminar la norma

|

- Publicitat -

La injustícia espanyola demostra de nou els seus orígens antidemocràtics i catalanòfobs i, en plena commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, manté l’ofensiva contra l’independentisme a través d’un cop estat judicial. Aquest dimecres 11 de Setembre, el ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit la qüestió d’inconstitucionalitat presentada pel Tribunal Suprem contra l’aplicació de l’amnistia. Precisament, ahir mateix el Suprem va rebutjar amnistiar Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig, al·legant un suposat delicte de malversació arran de l’1-O.

Publicitat

Els magistrats del Constitucional han acordat per unanimitat admetre la qüestió d’inconstitucionalitat i, per tant, obrir diligències contra la llei d’amnistia pactada entre ERC i Junts amb el PSOE i Sumar. Així mateix, també resoldrà els recursos presentats pel PP i les comunitats autònomes on governa, a més del govern socialista de Castella-La Manxa, així com una altra qüestió d’inconstitucionalitat presentada pel TSJC.

La llei d’amnistia desprotegida perquè el progressista Campo demana apartar-se del procés

A banda, el ple d’aquest dimecres també ha admès la petició del magistrat Juan Carlos Campo, exministre de Justícia, d’apartar-se de les deliberacions, fet que de moment deixa la majoria progressista a un sol vot de la conservadora, sis a cinc. La llei d’amnistia, que havia d’aturar els processos i la repressió judicial contra més d’un miler d’independentistes, però que de moment s’ha aplicat majoritàriament als policies investigats per brutalitat policial l’1-O, queda de nou totalment desprotegida.

Et pot interessar  La Junta de Castella i Lleó recorrerà contra la llei d'amnistia al Tribunal Constitucional
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut